Rólam

PÁR SZÓT RÓLAM ÉS ARRÓL, HOGY MIRE SZÁMÍTHATSZ

 

Bocsi Viki vagyok.

Ez nem egy felvett vagy kitalált név, így anyakönyveztek, Bocsi Viktória néven.

Nem vagyok orvos, nem vagyok természetgyógyász, sem dietetikus.

Az ezt kritizálóknak jelzem, hogy ez még bármikor változhat ám. ;)

Viccet félretéve, együttműködő szakemberekkel, dietetikussal, orvossal dolgozunk együtt.

Engem 20 éves korom óta érdekel a táplálkozás témája, sok-sok saját tapasztalat, tévút és keresés áll mögöttem.  

2008-ban alapító tulajdonosa lettem az anyagcsere- faktorokat speciális géppel mérő vállalkozásnak - biztos van, aki már hallott róla - ahonnan viszont 2012-ben kiváltam.

Kísérleteztem a testemmel eleget, a 2 terhességem között még fitneszversenyekre is készültem.

Egyébként a mai napig próbálgatok, újítgatok, kísérletezek, legalábbis magammal kapcsolatban biztosan, mi hogyan hat, milyen eredményt hoz.

Arra elég hamar sikerült rájönnöm, habár akkor még nem értettem a miértet, hogy nincs mindenkire egyformán érvényes szabály és mindenkinek egyformán működő étrend.

Sokáig próbálgattam a különböző étrendeket, voltam vegetáriánus, ettem Atkins módszere szerint, próbáltam napi egyszer enni, de napi ötször is.

Tartható és tartós változásokat mégsem értem el. Vegetáriánusként folyamatosan küzdöttem a fáradtsággal és az étvágyammal., mások meg fogytak. Én egyfolytában ettem volna és és mindig hiányzott valami.Az Atkins- féle zsír- és húsevés bevált, viszont hosszútávon meg nem bírtam tartani... Szóval ment a szokásos, szerintem sokak által ismert kísérletezgetés és kisebb-nagyobb jojózgatás.

Közben hol sportoltam, hol nem. Aztán jó pár éve megismertem egy módszert, amivel végre bizonyossá vált, hogy nekem igenis sok húsra, tojásra és halra van szükségem, viszont annál kevesebb rizsre, zabra és egyéb gabonafélékre. Tehát nálam borult a nagy táplálkozási piramis.

Hogy a sok gyümölcs és a koffeintartalmú dolgok, mint mondjuk a kávé (!) napi fogyasztása hízást okozhat nálam és hogy nyugodtabban ehetem a zsírosabb húsokat is..

Megnyugodtam. Végre vége lett az útvesztőnek, a kísérletezgetésnek és innentől fogva tudtam, hogy ha valamit megeszek, az milyen hatással lesz rám. Szuper volt. A mai napig tanulok, veletek, általatok, olvasok, gyűjtöm a témában található információkat, mert ahány ember, annyiféle eset. Mindannyian egyediek vagyunk, más testtel, más genetikával, más célokkal, más korral, más lehetőségekkel, különböző ízlésekkel, érzékenységekkel, élethelyzettel.

 

MIT NEM TUDOK?

 

Nem vagyok robot, akinek a nap 24 órája precíz étkezésekből áll, én is szoktam néha kávézni és tortát enni vagy pezsgőt inni. Álszentség lenne és életszerűtlen ennek az ellenkezőjét állítani, de én már tudom, hogy mihez kell visszatérnem, ha eredményt akarok.

A tapasztalatokat tudom adni, a figyelmemet és a lojalitásomat az ügyfeleink, fejlődés és a tanulás felé.

Beleadni helyetted fegyelmet, kitartást és őszinteséget nem tudok.

Ez a labda már a tied. Nem tudok szabályokat helyetted betartani, szokásokat helyetted megváltoztatni. A lelkesedést és a felelősségvállalást sem tudom helyetted beletenni. Felelősséget kell vállalnod önmagadért.

Nem fogsz kapni kalória- és mennyiségszámolgatós étrendet, mert ez a módszer nem arról szól. Ez egy tartható, életszerű, normális étrend, nincs benne semmi kötelezően megvásárolandó élelmiszer, táplálékiegészítő vagy bármilyen csapda.


 

MIRE SZÁMÍTS?

 

Tarthat hónapokig, vagy akár egy évig is, mire belejössz. Királynők és királyok vagytok, ha elesel, akkor felállsz, koronát igazítasz és haladsz tovább. Nincs dráma, ha valaki eltér a neki optimálistól. Csak másnap (vagy harmadnap vagy negyednap) következetetesen folytassa az irányt.

Az élet az ilyen. Életszerű. Ebben igyekszünk segíteni.

 

 

EDDIGI INTERJÚK, MEGJELENÉSEK, BESZÉLGETÉSEK:

 

MédiaKlikk

Partnerek

Kosár

Összesen $39.96

Megrendelés

Bezárás