NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Az egészség az új vagyon. Az értéke felbecsülhetetlen. 2023.11.09.

Bocsi Viki vagyok, táplálkozási szakértő. A nevemet viselő brand alatt 2014 óta működtetjük az országos étel házhozszállításunkat, amit egyedi elvek alapján működtetünk.

Mi vagyunk az ország egyetlen, tápanyagokra hangsúlyt fektető konyhája, és a szenvedélyünkké vált a vásárlóink egészsége.

Miért lenne kötelező a megbetegedés? Miért lenne törvényszerű az évek  
előrehaladtával egyre rosszabb testi állapotba kerülni? Vajon az egészséghez szükséges-e egészségesen táplálkozni, és mi az az egészséges táplálkozás?

Csapatommal hiszek abban, hogy az étkezésed az életed legfontosabb szelete, ha az egészségről van szó. Hiszünk abban, hogy a jó válaszokhoz jó kérdések kellenek, és minket ezek a kérdések megválaszolása vezetett el oda, hogy egy fantasztikus konyhával és egy ételszállító céggel karöltve megalakítottuk az ételkiszállító szolgáltatásunkat.

Sokáig is élhetnénk, de krónikus betegség nélkül, hiszen attól, hogy valami felett  
megy az idő, nem jelenti azt, hogy csúnyán tönkre kellene mennie.
Rájöttünk, hogy táplálkozási stílusok helyett arra koncentráljunk, ami fontos, ezek pedig a tápanyagok.

Tudjuk, hogy ha egy étel természetes, helyi és szezonális, akkor rendelkezik azokkal a tápanyagokkal, melyek az őseinket is egészséges élethez vezették.
Mert az testünk csak úgy működik jól, ha a számára szükséges tápanyagokhoz természetes formában juttatjuk hozzá.

Azt szeretnénk elérni, hogy az emberek az étkezési szokásaikkal a betegségek helyett az egészség felé tartsanak, mert a nem megfelelő étrend számos problémát okozhat. Az egészség nem megfoghatatlan fogalom, erre van ahhoz szükséged, hogy helyt állj a munkahelyen, otthon és energiád is maradjon arra, amit szenvedélyesen szeretsz csinálni.

Szakmailag elismert szövetségeseinkkel együtt egy olyan szemléletformáló rendszert képviselünk, amit együttműködő orvosokkal, dietetikusokkal és gyógyszerészekkel is szívesen megosztunk.

Kezdjük a legelején... táplálkozásról lesz szó, a százszor lerágott csontról.

A célunk az, hogy visszatérjünk azokhoz a táplálkozási alapelvekhez, amik régen, természetközeli korunkban minket is jellemeztek és az, hogy mi is megvalósítsuk a lehető legoptimálisabb táplálkozási formát, azt, ami a testünknek genetikailag való.

Tapasztalataink alapján léteznek bizonyos alapelvek, amiket mindenkinek tartania kellene, hogy hosszútávon jobb egészségnek örvendjen és ne sújtsák olyan nagy valószínűséggel a már említett egészségügyi problémák.

Ezek a szójamentesség, kukoricamentesség, adalékmentesség,  
gluténmentesség, tejmentesség és a cukormentesség. Ezekre épülnek rá az egyéni igények, megoldások, esetleges problémákra fókuszálva.

SAJÁT DIETETIKUSSAL DOLGOZUNK, aki teljes mértékben érti és tanulta az általunk is képviselt, pontos irányelveinket.  

A Konyhánkat, azaz a házhozszállításunkat a fenti Irányelvek alapján indítottuk el 2016-ban, majd az azóta eltelt évek alatt sok-sok fejlesztést csináltunk és a fejlesztések most is tartanak.

Az ÖSSZES receptünkre érvényesek a következő szabályok:

- Teljes mértékben elkerüljük a gluténtartalmú gabonákat és mindent, ami glutént tartalmazhat. A gluténérzékenység nem egy aktuális hóbort, hanem egyre több embert érintő, súlyos probléma. Ha cöliákia formájában nem is, NCGS formájában egyre gyakoribb egészségügyi gond.

- Teljes mértékben kerüljük az állati eredetű tejtermékeket. Ugyanis a laktóz mellett a tejfehérje a másik, sok problémát okozó összetevő.

- Kerüljük a szóját, kerüljük a kukoricát, mert tudjuk, hogy ezek a magas lektin- és fitáttartalmuk miatt nem segítenek hozzá a jobb egészséghez - antitápanyagként működnek.

- Semmilyen cukrot vagy cukorszármazékot nem használunk.

- Rengeteg idényzöldséget használunk, mindig, lehetőleg magyar forrásból, hogy a magyar emberek a saját területükön megtermesztett zöldségeket ehessék.

- A színhús fogyasztás elkerülhető, de az emberi testnek szüksége van más, állati eredetű fehérjeforrásokra, például halra (tavi, folyami is tökéletes), tojásra, májra, velőre, csontra, leves formájában.

- Van külön magasabb zsírtartalmú, magasabb szénhidráttartalmú és ezeket egyensúlyban tartó sorunk is. Vannak desszertjeink, húsmentes sorunk, terápiás Alaplevünk és fermentált zöldségeink is, ezek a jobb emésztés elősegítésére készültek.

- Minden étel nevére kattintva látható a szénhidráttartalma, hogy a cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek támpontot adjunk.

- Van úgynevezett FODMAP sorunk, ami az emésztési problémákban szenvedőknek segít, crohn, colitis, kontaminált vékonybél, hisztaminérzékenység, puffadás esetén. A FODMAP sor Bartha Ákos élelmiszerbiológus és táplálkozáskutató nevével van fémjelezve.

- A FODMAP egy angol mozaikszó, a lényeg, hogy a puffasztó dolgok teljesen mellőzve vannak ennél az étrendnél.

- Készülőben az AIP sorunk, ami autoimmun diétának megfelelő lesz.

Az Étlapjaink 6 hetente változnak, mindig évszakra, idény szerint jobban elérhető alapanyagokra aktualizálva, lehetőleg helyi forrásból.
A rendelést kizárólag online formában tudjuk fogadni a www.bocsiviki.hu/konyha oldalon.

Van KORTALANUL sorunk, ami egy országosan ismert és elismert életminőség szakértő és erőnléti edző, Lakatos Péter nevéhez fűződik. Ezek az ételek adagonként minimum 40 gramm fehérjét tartalmaznak és szénhidrátban szegények.

Használjuk a Fannizero Magic Mixet, ami egy egyedülálló rostkeverék, nem nyúl a vércukorszinthez, viszont minden megvalósítható belőle, amihez alapvetően lisztre lenne szükség.

Szakmai szövetségesek vagyunk és egyöntetűen az egészséget támogatjuk.

Az egyik mottónk: EGYEDI VAGY ÉS MEGISMÉTELHETETLEN.

Igyekszünk hát mi is azok lenni a fogyasztók számára.  

Rendelés: www.bocsiviki.hu/konyha
Ügyfélszolgálat: 061 205 3354

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás