NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Részlet egy Ajánlásomból... 2020.07.08.

Részlet egy Ajánlásomból, hogy értsétek meg kicsit jobban.

 

 

"...azt gondolom, hogy az a diéta azért nem volt tartható hosszútávon, mert nem volt elég zsírban gazdag ételed, gondolok itt a nem sovány húsokra, belsősékekre, halakra és a tojásra. Amikor egy ilyen fehérjetípus, mint te vagy én elkezdi a zsírt megvonni magától, az egyensúlya felborul, fáradtnak, enerváltnak érzi magát és ettől a tápanyaghiány okozta fáradtságtól bekapcsol a kívánósság, azaz elkezdi kívánni a hormontípusa szerint kerülendő ételeket, mert azok látszólagos energiát szolgáltatnak, közben pedig csak tovább pörgetik és fárasztják a fő hormontermelő mirigyet, aminek aztán szép lassú hízás az eredménye.

...elmondok egy érdekességet. Amikor régen rengeteg gyümölcsöt ettél és működött, az azért volt, mert az embernek 15-20-25-30-35 kinek mennyi- éves koráig pörög a pajzsmirigye. Jó esetben alapból. Most már sajnos egyre fiatalabb korban kinyírják a szülők a gyerekeiket azzal, hogy hagyják őket minden lisztes, cukros édességet és cukros üdítőket megenni és meginni. Egyre durvább.

Ráadásul neked, ahogy nekem is, ez a fő, a domináns hormontermelő mirigyed, már ami az anyagcserédet illeti.

A pajzsmirigyműködést fokozó ételek sok egyéb között például a gyümölcsök, a bennük lévő nagymennyiségű fruktóz és/vagy glükóz miatt. Ez a hormontípus kívánja a gyümölcsöket, mert kiváltanak egy hormonreakciót, ami kellemes érzést ad, tudod, olyan JÓLESIK érzést. ENERGIÁT ‘adnak’, de valójában meg nem.

Etted a gyümölcsöket, pörgették a pajzsmirigyet, anyagcsere tetőfokára hágott. Igen ám, de az évek alatt egy agyonterhelt mirigy kifárad és elkezd lassan egyre kevesebbet termelni, azaz alulműködni. Egyre több kell ugyanabból az 'ajzószerből' - esetedben ezek a gyümölcsök, a kávé, és a csoki (másnál lehet a kóla, az energiaitalok vagy az alkohol de még sok egyéb más is) hogy kiváltsa ugyanazt a hatást. Ekkor van, hogy valaki egymás után issza a kávékat vagy az energiaitalokat vagy kólafüggő, tehát egyre csak többet visz be ugyanazért a 'jóleső érzésért' DE KÖZBEN már pont emiatt, a pajzsmirigy alacsonyabb fokozaton termel és emiatt az egész anyagcserére gyakorolt hatása csökken, szóval ezért van, hogy az emberek az apró, ártalmatlannak hitt szokásaiktól elkezdhetnek hízni. Vagy legalábbis nem fogynak már ugyanattól az étrendtől. Fiatalon még elég anyagcserepörgető hormont dobtak ki a különböző hormontermelő mirigyek, de az évek múlásával, a rossz szokásokkal, ezek a reakciók gyengülnek. Nem kell messzire menni, orvosilag elfogadott tény, hogy a stressztengelyt alkotó hormontermelők kifáradhatnak bizonyos dolgoktól, azután elkezdenek a kezdeti túlműködés után alultermelni, felborítva a az egész hormonháztartást, ami egyenes hízást eredményezhet, de ez csak a látható jele. Hogy belül mi zajlik, az más kérdés, de tudjuk a hormonális problémákat, a cukor-inzulin gondokat, a PCO-t, PCOS-t, meddőséget és sorolhatjuk.
Minden mindennel összefügg itt..

Látod már a csapdát?

Az "amit kívánsz, azt meg kell enni" és az "egyél sok gyümölcsöt, mert az egészséges" axiómák hogyan borulnak, rád vagy rám nézve?

És ha mindezt úgy követjük el, hogy fehérjetípusba tartozunk, mint az eszkimók, dupla katasztrófát tudunk okozni magunknak.

Én régen gyümölcsnapokat tartottam, mert azt mondták, hogy az milyen jó. Csak éppen fehérjetípusként, akinek protein és zsír kell ahhoz, hogy jól érezze magát, eleget téve a hormonális kívánósságomnak, ittam az energiaitalokat (a koffein végülis pörgeti az anyagcserét, hm?? és FALTAM a gyümölcsöket és NEM ÉRTETTEM HOGY MIÉRT NEM FOGYOK, miért jár minden gondolatom a kaja körül és miért vannak falási rohamaim.

Mondjuk mert pulykamájat meg zsíros lazacot meg tojás sárgáját kellett volna ennem 'egészséges' gyümölcsök helyett??!

Hozzáteszem, hogy van olyan anyagcseretípus, akinek jó lehet a vegetariánus (nem vegán) étrend.
Úgy fellélegzik tőle, hogy madarat lehet vele fogatni."

Na például ilyen dolgokat tudunk megállapítani. Tök jó, nem?

Akarod tudni, hogy te melyik típusba tartozhatsz?

Kattints ide!

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás