NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

A fogyókúrás tablettákról röviden 2020.06.01.

A fogyókúrás tablettákról

 

Csomai Zita doktornőnk osztotta meg egyik nap ezt a privát csoportunkban a fogyókúrás tablettákról.

‘Ennyit a fogyasztószerekről... igaz, hogy ezek amerikai vizsgálatok, de az interneten mindenhez hozzá lehet jutni.

"Denveri kutatók megvizsgálták az összes súlycsökkentő étrend-kiegészítőt, amit a város 16 kilométeres körzetében találtak, és arra a riasztó felfedezésre jutottak, hogy az egyharmadukhoz betiltott összetevőket adtak, 90 százalékuk pedig „ellenjavallt” alkotóelemeket tartalmazott. E készítmények leggyakoribb illegális adalékanyaga a szibutramin, a Meridia hatóanyaga, melyet még 2010-ben visszahívtak a piacról szívroham- és stroke-kockázata miatt, s amely most a karcsúsító kiegészítők okozta pszichózis-esetek gyanúsítottja.

Az internetről vásárolt, „tisztán természetes,” „ártalmatlan,” „hagyományos gyógynövénykeverékekként” hirdetett súlycsökkentő étrend-kiegészítők elemzése során is az derült ki, hogy egyharmaduk tartalmazott jókora adag szibutramint, a maradék pedig koffeint. De mi fogyasztók vajon nem érezzük meg az étrend-kiegészítőnkhöz adott koffein hatását? Aligha, amennyiben a készítmény temazepamot is tartalmaz – ez egy szigorúan ellenőrzött benzodiazepin-hatóanyagú nyugtatószer, amely a koffeinnel szennyezett étrend-kiegészítők felében megtalálható.

És az FDA nem rendeli el a pancsolt étrend-kiegészítők visszahívását az üzletekből? Dehogynem, ám a pirulák csakhamar újra felbukkannak a polcokon. 27 készítmény ismételt tesztelését végezték el legalább hat hónappal a visszahívás után, és kétharmaduk továbbra is tartalmazott betiltott szereket. Ráadásul az ismételt vizsgálatok során a 27 kiegészítőből 17-ben egy vagy több további betiltott összetevőt találtak. És sajnálatos módon a gyártókat nem büntetik kellőképpen az előírások megszegéséért. Ahogyan a Tudományos Gyógyászatért Intézet (Institute for Science in Medicine) alapító tagja megfogalmazta: „A szabálysértési bírságok elenyészőek a profithoz képest.”"

(Dr. Greger: How Not to Diet)’

NE SZEDJ FOGYASZTÓSZEREKET! ÁRTALMASAK AZ EGÉSZSÉGEDRE!

ÖNKÍNZÁS HELYETT TANULJ MEG EGÉSZSÉGESEN ENNI!

Olvass nálam!

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás