NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Anyagcseretípusok: MIK AZOK AZ ANYAGCSERE TÍPUSOK?

MIK AZOK AZ ANYAGCSERE TÍPUSOK?

Mindannyian látjátok és tapasztaljátok, hogy mennyire nem vagyunk egyformák és mennyire különbözőképpen tudunk reagálni ugyanarra az étrendre. Akár egy családon belül is, van aki kövér lesz a megszokott étrendtől, van aki pedig sovány marad.

Ahogy a magasságunk, a bőrünk színe, a szemünk, a hajunk, a mentalitásunk, a reakcióink, ugyanúgy az anyagcseretulajdonságaink is különböznek egymástól.

Az anyagcserénk egy hihetetlenül összetett, finomra hangolt gépezet, ami magába foglalja az idegrendszerünk, emésztőrendszerünk és a hormonjaink komplex működési folyamatait is. Mindannyiunknak másképp működik, másra reagál, másra van szüksége.

Mi úgynevezett anyagcsere típusokat különböztetünk meg.

Az anyagcseretípus meghatározásakor a következő tulajdonságokból indulunk ki:

- Idegrendszer

- Sejtek égetési sebessége

- Hormonális jellemzők

- Vércsoport

Nem, ehhez önmagában nem kell nekünk vérvétel. Ezeket a faktorokat egy általam erre összeállított, hosszú, speciális Kérdőívvel, fotókkal és táplálkozási naplóval határozzuk meg.

Ha nagyon szétszednénk, akkor rájöhetnénk, hogy a hormonális variációk, a vércsoport különbözősége, az egyéni sajátosságok miatt valójában több mint százféle anyagcsere típust lehet megkülönböztetni. Persze ennyire nem szedjük szét, nem lenne ésszerű, maradunk az alapoknál, ami azt jelenti, hogy:

Idegrendszerileg 3 féle típus létezik, égetőrendszerileg már 6-ot figyeltünk meg, vércsoportból 4 féle van, és a szintén 4 féle fő hormontípus a kettős dominanciák miatt bármilyen formában keveredhet.

A módszer alapjául szolgáló metabolic typing atyjának az amerikai William L. Wolcott -ot említik, de valójában már évezredek régóta történtek felismerések arra, hogy mi, emberek, mennyire másképp reagálunk ugyanarra az ételre.

Ez a módszer nem fogyókúra.

Rengeteg táplálkozási irányzat ütötte már fel a fejét a világban, ezért nagyon könnyű az anyagcseretípusunkkal ellentétes módszerre állni, hiszen a kolléganőnek bevált, vagy olvastuk, vagy láttuk a tévében, hogy AZ a tutti módszer.

Ezek a próbálkozások végképp kibillentenek a kényes egyensúlyból és elkezdődik az anyagcsere lassú (vagy gyors) tönkretétele. A hízás ennek csak egy tünete.

Lehet, hogy úgy tűnik, hogy ez a legnagyobb problémánk, de nem ez az. A legnagyobb probléma az, hogy az egészségünkkel játszunk, az anyagcserénk rugalmasságával játszunk, ami egyszer csak feladja. Kinek hány rossz, diétás, fogyókúrás próbálgatás után.

HONNAN TUDHATOD MEG A TÍPUSODAT?

2 féle lehetőséget állítottam össze:

  1. A felső menüsorban található Tesztet alaposan és átgondoltan kitöltve azonnal megkapod az eredményedet. Ebből tudsz típusra írt E-bookot rendelni. Ez AUTOMATIKUS, Tanácsadó keze munkája nincs benne, hiszen a Teszt eredménye a Te válaszaidon múlik. E-book rendelés Tudsz a Konyháról rendelni ételeket is.
  1. A szintén felső menüsorban található Ajánlás, árak menüpont alatt kiválasztod és megrendeled a személyre szóló Ajánlásodat. Ez pontosabb, Tanácsadó által, a te sajátosságaidra megírt anyag, erre viszont várni kell, mert naptár szerint haladunk. Személyre írt Ajánlás rendelése

 

 

 

Rád szabva Tudatos élet, tudatos táplálkozás

Szeretnéd tudni, hogy a Teszteredményed alapján megkapott típusnak mik a legfőbb jellemzői és hogy hogyan és merre indulj el a diéták útvesztőjéből kivezető úton?

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás