NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

TE MILYEN ÁLLAPOTBAN VAGY? 2021.08.13.

Kezdjük a legelején... táplálkozásról lesz szó, a százszor lerágott csontról.

Betegségek, megoldatlan egészségügyi problémák, meddőség, nemzőképtelenség.

Azt hallottam, hogy azért vannak a krónikus betegségek ennyire eldurvulva, mert túl sokáig élhetnek a beteg emberek, mert az orvosok és a kórházak és ezzel együtt természetesen a gyógyszerek meghosszabbítják az életüket.

Igaz lehet. De az ilyen módon megélt hosszú élet megközelítőleg sem nevezhető minőséginek, nem beszélve arról, hogy mekkora terhet ró a környezetre és az állami egészségügyre egyaránt.

És szerintem az emberek félre is vannak informálva arról, hogy mi is az egészséges.

Nem rossz szándékból, hanem információhiányból.

Miért lenne kötelező a megbetegedés? Miért lenne törvényszerű az évek előrehaladtával egyre rosszabb testi állapotba kerülni?

A cél az lenne, hogy sokáig éljünk, krónikus betegség nélkül.

Hiszen attól, hogy valami felett megy az idő, nem jelenti azt, hogy csúnyán tönkre kellene mennie. Ez a testünkre ugyanúgy igaz.

Ki tartja karban? Aki birtokolja, azé a felelősség. Ő tudja befolyásolni, azaz javítani vagy rontani az állapotát.

Ha jó eredményt akarunk, akkor gondoskodás, odafigyelés, energia kell hozzá és ha beletesszük ezeket, sokkal kisebb eséllyel fogunk fizikailag tönkremenni.

Nem, nem a gyógyszerek tartanak jó állapotban, még ha néha ez is a látszat.

A kulcs sokkal egyszerűbb és alapvetőbb. Fizikai szinten a kulcs a helyes táplálkozás, de tudni kell, hogy ez mit is jelent pontosan és hogy sok pontban mennyire nem vág ez egybe a mai kor általánosan elfogadott ajánlásaival.

Ráadásként ma azt gondoljuk, hogy megerőszakolhatjuk az evolúciónkat, hogy előállíthatunk és meg is etethetünk az emberiséggel a természetnek teljesen ellentmondó, feldolgozott élelmiszereket és mindezt megúszhatjuk következmények nélkül.

És nem is gondoljuk, hogy ennek a jelenségnek mekkora hatása van az egészségünkre és ami még fontosabb talán, a gyerekeink egészségére, akik a jövőnket jelentik. A rájuk leselkedő egyik veszély például gyógyszerek szedése olyan panaszokra, amiknek nagy része egészen biztosan javítható lenne a táplálkozásuk gyökeres megváltoztatásával, pontosabban jó mederbe terelésével.

Miből gondoljuk, hogy testünk képes követni ezt a hatalmas iparosodást az élelmiszerbiznisz területén. Nem, nem képes. A testünk saját biológiája még mindig az evolúciós táplálkozást igényelné és ennek nem részei az iparilag feldolgozott élelmiszerek.

Régen az állatoktól kellett félni, attól, hogy megölnek vagy a vadászat közben tőlük kapott sebek, sérülések elfertőződésétől vagy például a csecsemőhalandóságtól, azaz a természetes evolúciós szelekciótól.

Ma pedig már a minket körülvevő táplálkozással kapcsolatos tévképzetek és a jónak tűnő rossz tanácsok és a gyógyszerek fenyegetik az életünket.

Ha jól akarunk élni, ha hosszú testi egészséget akarunk, akkor vissza kell térnünk az eredeti szokásainkhoz. Az ősi szokásokhoz. És félretenni minden olyat, amit tévesen sulykolnak belénk.

Az emberi faj sokezer nemzedéken át maradt fenn azáltal, hogy alkalmazkodott a környezetében megjelenő szelekciós kényszer elvárásaihoz.

Őseink izmosak, mozgékonyak, karcsúk és termékenyek voltak.

Életben maradtak, sokasodtak, legyőzték az állatokat, benépesítették a Földet.

Viszont volt egy érdekesség: a Föld különböző pontjain élő emberek étrendje az őket körülvevő környezettől függően azért jelentős eltéréseket mutatott.

Okai voltak ennek: az éghajlati különbségek, a domborzat, az évszakok intenzitása és változása és az emberek aktivitása.

Az egészséghez vezető út egyébként egyszerűbb, mint gondolnánk. Nincs benne semmi bonyolult, mint ahogyan tömegesen próbálják elhitetni velünk.

Az az igazság, hogy nem is kell kalóriákat és makrotápanyagokat számolni.

A fizikai egészséghez vezető út nem a jól ismert önmegtartóztatáson, szenvedésen, esetleg gyógyszereken keresztül vezet.

Pusztán annyi lenne a dolgunk, hogy a számunkra megfelelő ételeket együk. Természetesen a fizikai aktivitás is fontos, de a megfelelő táplálkozás extrém fontosságú.

A helytelen táplálkozás választ ad arra is, hogy miért egyre rosszabb az általánosan elfogadott táplálkozási szabályokat tartók egészségi állapota, hogy miért öregszenek gyorsabban az emberek a modern kor szépségipari vívmányai ellenére és hogy hogyan csökkenthetjük minimálisra vagy törölhetjük el az összes olyan betegség kockázatát, amelyekért eddig az örökölt génjeinket hibáztattuk.

Változtass, amíg nem késő!

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás