NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Ostobaság? 2016.04.16.

Egyszer leostobázott egy fiatalember, persze nem szemtől szemben, csak egyértelmű célzást tett rám egy posztjában.

Azon gondolkoztam, hogy oké, megértem a nézőpontját, mert nyilván nincs róla tudása, ilyenkor ez meg sajnos elég megszokott reakció bizonyos típusú emberektől. Csakhogy ezzel leostobázza a paleósokat, leostobázza a vegetáriánusokat, sőt leostobázza a 'gyúróskajaazegyetlenjómegoldás' összes képviselőjét.

Merthogy én annyit állítok, hogy mindegyik jó valakinek, de egyik sem jó mindenkinek. Mindenki helyesen védi a saját diétáját, csak annyi a bibi, hogy van az az ösztön, hogy az emberek magukból indulnak ki, tehát ami nekik beválik, az biztos másnak is jó, na ez az, ami nincs így.

Más nemhez, más korhoz, más célokhoz, már lehetőségekhez, más anyagcseretípusokhoz más diéta való.

At Atkinsesek, ketogénhívők és paleosok kolbászaikat kivonva kardoskodnak a zsír meg a szalonna mellett. Van, akinek beválik, nem is kevés ember, mert az anyagcseréjük fehérjére és zsírra van genetikailag állítva. AbszolútPontosan izolálhatók azok a típusok, akiknek jó. Viszont egy szénhidráttípusnak minden baja lesz tőle, majd' bele fog pusztulni.

A vegetáriánusok azt mondják, hogy fujj hús, undorító és amúgy is nem ölhetünk állatokat. (zárójelben megjegyezném, hogy más ölni, mint gyilkolni, de most nem ez a téma)
És IGEN, van olyan típus is, aki kifejezetten jól viseli a vegetarianizust.

Mi nem húzunk rá senkire egyenétrendet. Ezért szerintem nem szép dolog leostobázni.

Ha elég lenne csak kalóriákat számolgatni, akkor nem lenne létjogosultsága és eredménye semmilyen egyéb diétának, akkor tényleg elég lenne csak kalóriákat számolni és végtelenül egyszerű lenne minden, mert robotok lennénk. Mégis csodálatos eredményeket érnek el a paleosok is, de a vegák is fel tudnak mutatni brutál gyógyulásokat és minden ilyen irányzat működik valahány embernél, de egyik sem mindenkinél. Aztán ugye a nagy kedvencem az inzulinrezisztencia. Miért válik be a paleo étrend egy részüknek és miért válik be a klasszik dietetikai 160 gramm szénhidrátos, napi ötszöri étkezés másoknak?

Talán azért, mert az egyik típusnak zsír és fehérje kell hozzá, hogy lassú felszívódást produkáljon? De egy szénhidráttípus pedig tényleg azzal tudja stabilizálni a vércukrát, ha gyakran eszik keveset és van benne elég szénhidrát, viszont kerülnie kell a zsírt.

Mindenkinek igaza van, de senkinek nincs önmagában igaza, mert minden táplálkozási irányzat jó valakinek.

Amikor elkezdtem írni az 'ostobaságaimat' , akkor egy ügyfél anyaga 7 oldal volt és azt gondoltam, mekkora király vagyok hogy ilyen sokat írok le.
Azóta 25 a minimum, de sokszor belecsúszok a 30-ba is. Azért, mert sok kérdés volt mindig, amire válaszolnom kellett és mindig egyre többet és többet írtam bele, hogy arra a kérdésre a válasz a következő ügyfélnek már benne legyen.

Vannak az ajánlásban sztenderd részek, amit mindenkinek tudnia kell, például, hogy hogy működik a teste és hogy hogy működik a módszer és hogy hogy jön össze a kettő, és sok olyan info is, ami mindenkire vonatkozik. Készen vannak már a vitamin- és a sportjavaslatok is. Azokat külön küldöm el, ha valaki kéri, mert nem mindenki akarja tudni.


 

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás