NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Mit okozhat a pozitív szemlélet? 2020.12.10.

,,A negatív lelki beállítottság úgy vonzza magához a bajt, mint mágnes a vasreszeléket."

 

És akkor ebből megkapjuk azt is, hogy a pozitív szemlélet mit okozhat. Manapság különösen fontos, hogy pozitívan szemléljük az eseményeket, mert mindig van lehetőség arra is. Én például nevetéssel oldok meg sok olyan dolgot, amin más lehet hogy sírna. Na nem azért mert kattant vagyok, hanem mert akármilyen kemény is helyzet, aki tud rajta nevetni, az nyert. Ez jót tesz az immunrendszernek is.

 

Érdemes megfigyelni, amikor kiemelkedően sikeres emberekkel tudunk időt tölteni, hogy hogyan gondolkoznak, beszélnek és viselkednek. Jellemzően nem fogod azt hallani, hogy ilyen olyan rosszul aludt, a háta is úgy fáj és hát amúgy is az élet úgy sz@r ahogy van. Jellemzően egy rossz szót nem fogsz tőle hallani. Nem fogod azt hallani, hogy már két hete minden nap 12 órát dolgozik, nem aludta ki magát 3-4 hete és annyi a teendő, hogy jövő karácsonyig ellenne új feladatok nélkül. Pedig hidd el, hogy több kihívással néz szembe egy nap alatt, mint sokan két hét alatt. Amit hallani fogsz ezektől az emberektől, azok csupa pozitív tartalmú üzenetek. Jól megy az üzlet, ilyen-olyan jó dolgok történtek mostanában és érdeklődve kérdez téged arról, hogy hogyan mennek a dolgaid. Örül a sikereidnek, nem úgy gondolkodik, hogy ”pusztuljon meg az összes szomszéd összes tehene”, hanem tudja, hogy sikerből nincs szűkösség. Attól még, hogy te sikeres vagy, az ő sikerességét ez nem fogja veszélyeztetni, inkább örül a sikerednek és feltöltődik tőle.

 

Mindenki más családból jön, más neveltetéssel, más mentalitással. A szerencsések ezt a siker mentalitást már a családjuktól kapják kisgyerekként. A kevésbé szerencsések ezt később tudják eltanulni, ha nyitott szemmel járnak a világban és keresik a megoldást, hogy hogyan jussanak előre az életükben. Ne csak arra figyeljünk, hogy mit mondunk ki, hanem arra is, hogy ezt gondolati szinten is tükrözzük.

 

Ha arra eszmélnénk, hogy valakit szapulunk magunkban vagy elégedetlenkedünk, panaszkodunk, akkor először is tudatosítsuk magunkban, hogy ennek nincs értelme, ez nem segít, majd utána nézzük meg, hogy mi az, amit tudunk tenni, hogy megszűnjön a negatív körülmény, ami miatt rossz érzésünk van.

 

A gondolatok ereje az, ami mozgatja ezt az univerzumot!

 

Ne engedd meg magadnak, hogy keresztbe tegyél saját magadnak a negatív gondolatokkal. Ha úgy gondolod, hogy az élet sz@r, vagy ha úgy gondolod, hogy az élet egy gyönyörű dolog, végül mindkét esetben igazad lesz.

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás