NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Mindig lehet újrakezdeni! 2020.11.24.

Mindig lehet újrakezdeni!

 

Emlékszem, 20 éves voltam és már akkor a fogyás körül pörögtem, rizsnapokat tartottam, mert akkor éppen úgy tudtam hogy az fogyaszt. Aztán később jöttek a gyümölcsnapok... Istenem kb. ölni tudtam volna. Meg azelőtt a menzán a főzelékek, mert az diétás, ja meg gyerekkoromban a pirítóskenyér, mert az nem hizlal.

Majd egyszer Atkins-diéta, mindenféle állati zsírral, ami a bolygón fellelhető, előtte meg húsmentesség, csak hogy ne legyenek szélsőségek. Aztán meg szétválasztó, meg csirke-rizs. Tényleg minden.

 

Elképesztően téves elképzelések élhetnek bennünk arról, hogy mit vagy hogy lenne jó enni. És ez kicsit sem érthetetlen jelenség. Ijesztő idegen szavak: glutén, laktóz - ezeket biztosan hallottuk, de nem biztos hogy tudjuk is, hogy mik ezek - hormonok, anyagcsere, mindenféle szavak, amiket gondoljuk hogy értünk, de aztán rájövünk, hogy lehet, hogy inkább mégsem.

Most néztem erre rá kívülállóként valójában, azaz egy laikus ember nézőpontjából és ezt még véletlenül sem sértésnek szánom, tudjátok. Egyszerűen csak újságokból vagy magazinműsorokból informálódó embernek iszonyú káosz lehet a fejében ezektől. Mert a médiának mindegy az egyéni eredmény, ő csak nézettséget meg olvasottságot akar bármi áron, hiszen arra jönnek a hirdetők és ennek érdekében egymásnak teljesen ellentmondó szakértőket szólaltatnak meg sokszor csak azért, hogy meglegyen a tartalom.

 

Egyszerűen kihasználható az emberek naivitása. Amire aztán el lehet adni a csodabogyókat, csodaporokat, ígéreteket, valódi felelősséget nem vállalva, a következményekkel egy pillanatig sem törődve.

Aztán itt van ez a rengeteg, egymásnak teljesen ellentmondó táplálkozási irányzat, a legtöbb szerint csak az övé a jó, legszívesebben el is törölné a másikat, mert annak biztos hogy nem lehet igaza. A rengeteg igaznak gondolt tévhit, amiknek szinte kivétel nélkül áldozatul esünk, ahogy írtam, én kb. mindet ‘megettem’ régen. Szóval ezen végigmész olyan 25-30 éves korodra. Aztán jönnek a bajok.

A hasnyálmirigy már ilyen korban is lehet, hogy kivan, eredménye inzulinrezisztencia, PCOS, sokszor a pajzsmirigy hormontermelő képessége is károsodik. És csak annyit érzékelünk, hogy a csodamódszerek már nem működnek. Ez lelkileg nem kicsit visel meg, aminek az eredménye: feladjuk. És aztán már normál evés mellett is hízunk, aztán megint újrakezdjük és belekerültünk a véget nem érő jojóba és a káosz miatti félelembe, mert ahogyan az elején is írtam, fogalmunk sincs, hogy mit is lehetne megenni tényleg biztonságosan. Ezt az egészet milyen csodás lenne megelőzni.

 

Mondjuk ha mi megtanuljuk és a gyerekeink már így nőnek fel?

Óriási felelősségünk van, mert ha mi nem teszünk valamit, akkor az emberiség kinyírja magát az óriási kínálaton, a tévhiteken és tájékozatlanságon alapuló étkezési szokásaival és az azokból kialakuló betegségekkel.

Tudod, hogy a táplálkozásnak ténylegesen betegségmegelőző hatása van?

A helyes táplálkozásra való törekvés nem valamiféle úri hóbort, ez sokszor már ténylegesen élet-halál kérdése.

Életeket menthet az, ha megtanulsz jól táplálkozni, úgy táplálkozni, ahogyan azt a tested kívánja, azzal etetni, aminek örül, amitől jól lesz. Ha végre jó irányba haladsz, akkor bizony eljön a pillanat, amikor már nem dőlsz be többé az ígéreteknek, a reklámoknak, a gyógyszereknek, a csodaszereknek, a csodamódszereknek. És igen, fontos a fogyás, de az egészség ezerszer fontosabb és kizárólag te vagy érte felelős. Amit mi mondunk, az mentes minden divatos táplálkozási irányzattól.

 

Nincs benne újhullámos, trendi kitaláció. Mégis új és mégis örök. Ősidők óta igaz és az is fog maradni. Nincs benne szélsőség, újdonság, mert minden ami benne van, az régi. Ahogyan az is, hogy a testünk nem változott ősidők óta.

Mi nem szélkakas vagyunk, ami arra forog, amerre az aktuális hülyeség fújja, hanem iránytű, ami megmutatja, hogy valóban hogyan tudod a testedet jobb állapotba tenni mindenféle szélsőségek nélkül.

 

Akarod te is tudni, hogy mi ez? 

 

Nincs saját, csak nálunk megvehető csodatermékünk, nincs helyettesítőnk. Vannak viszont fontos információink, a TE testedről, amiket meg kell tudnod. Olyat akarunk átadni, ami számunkra egyértelmű, ezért lehet, hogy néha nem értesz valamit.

A személyes Ajánlásodban igyekszünk mindent leírni, hogy teljes megértésed legyen a tested működéséről, már a táplálkozás vonatkozásában.

Ha ez nem elég, akkor majd kérdezel, mi pedig válaszolunk.

Várunk téged is szeretettel, most egy speciális csomaggal, gyere, hogy véget vethessünk a félelmeknek és a totális káosznak ebben a témában.

Vagy próbáld ki a Konyhát 350 magyar településre.

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás