NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Miért nem sikerül(het) elérni az újévi fogadalmakat? 7 pont a sikerért (1. rész) 2021.01.03.

 

Újév van. 2021.

 

Ilyenkor sokan átgondoljuk az előző évünket, most esetleg akár az egész évtizedet. Mik voltak a sikeres dolgok? Miket értünk el? Mi volt az, amit jó lett volna, de nem sikerült? Számtalan nézőpontból vizsgálhatjuk meg ezeket a dolgokat.

 

Ha újévi fogadalmak, akkor a legtöbbször ezek fordulnak elő:

 

- Leszokom a dohányzásról!

- Újra sportolni kezdek!

- Most végre lefogyok!

- Jobb eredményeket érek el az életem területein, jobb munkám, több pénzem lesz!

- Életmódot váltok!

Ismerősek ezek neked is? Esetleg valamelyiket te is megfogadtad mostanában?

Elképzelhető, hogy amit most megfogadtál, azt már megfogadtad előző évben, vagy években is, csak nem sikerült elérni valamiért?

 

Tudom, kényelmetlen dolgokat fogok most írni, de nem azért van, mert bántani akarlak, hanem azért, hogy segítsek elérni a célodat.

 

Nem azért nem érted el ezeket a fogadalmakat, célokat mert nem vagy képes megvalósítani őket! Ennél sokkal komolyabb dolog van a háttérben..

 

Persze, mindig vannak körülmények, és ráfoghatjuk a sikertelenségünket. Volt Covid19, nagyon meleg nyár volt, nagyon esős nyár volt, nem is volt nyár, és ez elvette a kedvünket mindentől, stb.

 

A kérdés az, hogy ha 2021 december 31-én visszanézel erre az évre, akkor milyen érzésed lesz majd?

 

Győztes érzés, hogy igen, megcsináltad? Elérted a célod? Végre úgy fejezed be az éved, ahogy igazán akartad?

Vagy pedig legyintesz egyet és azt mondod, hogy a Covidnak nem volt időben vége, a szomszédom is állandóan csak cseszeget, nem lehet így odafigyelni a dolgokra, és ráadásul a nagymamám is terhes lett, az betette a kiskaput mindennek?

Melyik lesz szerinted?

Van egy jó és egy rossz hírem: rajtad múlik! Nem a körülményektől, nem a kormánytól, nem a covidtól és nem is a szomszédtól vagy a nagymamától függ, hogy eléred-e a most kitűzött célt, vagy sem!

Viszont azt is tudom, hogy van egy olyan dolog a háttérben, ami hiányzik ahhoz, hogy sikeres legyél a célod elérésében. Az iskolában nem tanították meg azt, hogy hogyan kell megtervezni valamit és elérni a sikert. A kovalens kötés és a paralelogramma terület számítása hasznos dolog, de valljuk be: ettől még nem lesz senki sikeres a céljait illetően.

Mit kell tegyél tehát ahhoz, hogy elérd a céljaid? Hogy tényleg sikerüljenek?

Van néhány lépés, amit érdemes követni, és ha így teszel, akkor elképesztő módon megnöveled az esélyét annak, hogy idén végre igazán büszke lehess magadra! Én tudom, hogy képes vagy rá!

Mik is ezek a lépések?

1. Legyen kristálytiszta és pontos célod, és ezt írd is le!

2. Nézz szembe a tényekkel, nézd meg, hogy mennyire vagy MOST ettől a célodtól? Mi a mostani, kiinduló állapot?

3. Milyen az ideális végkifejlet? Milyen lesz az életed, amikor eléred a célod? Pontosan tudnod kell, és pontosan írd is le!

4. Milyen lépéseket kell megtenned ahhoz, hogy elérd a kívánt célt? Tervezd meg lépésről-lépésre, és adj hozzá határidőket!

5. Milyen szabályokat kell betartanod, amivel eléred amire hajtasz?

6. Milyen szokásokat kell felvegyél, és milyen szokásokat kell elhagyj ahhoz, hogy ez sikerüljön?

 

És van még egy pont, ami talán a legfontosabb:

 

7. Hozz egy megmásíthatatlan döntést, hogy most tényleg megcsinálod! Jöhet bármi, bárki, bármilyen körülmény vagy helyzet, kitartasz a döntésed mellett és végigcsinálod a terved, hogy elérd a célod!

 

Ha ezek közül csak egy is hiányzik, akkor sajnos hatalmas esélye van annak, hogy a mostani újévi fogadalmad is dugába dőljön, és csak egy meghiúsult cél legyen belőle.

De miért ne sikerülne, ha már tudod ezeket a lépéseket?

Tudom, az van a fejedben, hogy: “Ezeket a lépéseket leírni nagyon könnyű, de hogy kell megvalósítani? Hogy dolgozzam ki a saját célomra? Mit csináljak pontosan, hogy végre tényleg sikerüljön? Hogy kell elképzelni egy ilyet?”

A következő blogbejegyzésemben pedig mutatok egy konkrét példát ahhoz, hogy hogyan csináld! A téma a fogyás lesz, mert azt vettük észre, hogy a fogyókúrás, életmódváltós, sportolós célok a leggyakoribbak ilyenkor újévkor.

 

A tiéd is ez? Akkor tarts velem a következő részben, hamarosan olvashatod... :)

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás