NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Miért nem engedelmeskedik a tested, azaz hogyan gyilkolod meg a saját céljaidat? 2018.04.23.

Nincs szakács Magyarországon. De nem csak az, hogy szakács nincs, azt képzeljétek el, hogy azt mondják a séfek, hogy amikor keresnek szakácsot, az első kérdés mindig az, hogy mennyi a fizetés. Mielőtt bármit is megtudna az ő felelősségéről.

Nem az, hogy mennyi a munka és mit kell csinálni, hanem hogy mennyi a fizetés.

 

Aztán pedig amikor leegyeztetik az interjú időpontját, EL SE MENNEK.

 

De ez nem csak a szakácsoknál van így, hanem ahogy én látom, rengeteg munkahelyen. Vendéglátásban tuti.

Hallottam olyat, hogy elmegy az ember, próbanapon kimegy a mosdóba és sose látják viszont... laugh

 

Mi világ ez? Ez az egész arról jutott eszembe, hogy az emberek mennyire szeretik a meló könnyebbik végét megfogni.

Ha én így álltam volna 1 percig is a tevékenységemhez, már elástam volna magam.

Akár a munkámhoz, akár a testemhez, amikor el kellett érnem valamit.

 

Nagyon kevesen hajlandóak megdolgozni bármiért is. Azt látják a gyerekek az instán, hogy mindenki gazdag, lógatja a lábát és NEM DOLGOZIK. Azt látják, hogy sokan criossant meg muffinokat reggeliznek tejeskávéval a trendi helyeken és bombán néznek ki.

Létezik ilyen csoda alkat, kb. ezerből egy. A többi ferdít. Szerintem olyan is van, aki pusztán lefotózza, aztán meg éhezik tovább. Kamuvilág van. indecision

 

Úh és a másik kedvencem. Amikor azt mondják azok, akik még életükben nem dolgoztak, hogy nem sokat kell dolgozni, hanem hatékonyan.

Igen ám, de ODÁIG EL KELL JUTNI, ÖCSI. Addig bele kell tenni a munkát, néha sok veszteségggel, lemondással, energiával, kitartással, tanulással. Amikor ezek megvannak, akkor már rutinos vagy, akkor már lehet élvezni a gyümölcsét.

 

Ez olyan, mintha a 9 hónap nélkül akarnánk gyereket vagy aranyérmet akarnánk a bajnokságon évek hosszú felkészülése nélkül. NEM FOG MENNI.

 

És hát nem ám úgy van, hogy majd apuci gondviselése alól kivesz a lovag és meg van oldva az élet. Azon se csodálkozzunk, hogy a lovag elhasználja belőled amit tud, aztán hirtelen a kukában találod magadat. Hopp, vissza a stratmezőre, csak már kicsit kopottabb lelkesedéssel. Pedig te csináltad magadnak.

 

A SZÁMLA MINDIG BE VAN NYÚJTVA. HIdd el, akiknek látszólag így megy, azok sokkal nagyobbat szívnak a végén. Soha nincs az, hogy valamit kapunk a semmiért.

Ha látszólag úgy is fest, később mindig kiderül, hogy az a dolog nagyon is sokba kerül. Sok veszteségbe, időbe, energiába. Utólag is meg kell fizetni érte, pusztán annyi a kérdés, hogy mikor robban az időzített bomba.

 

Kit megcsalnak, kit kisemmiznek, kit kidobnak, de avége sose happy end, csak arról már nem szól a történet.

 

Legyen eszed és fordítsd meg az irányt. Tedd bele a melót, aztán vedd ki az eredményt. Mindig ez a helyes sorrend.

 

Na és miért írom ezt. Azért, mert ugyanez a helyzet a testünkkel is. Gyorsan akarunk jó testet, néha bármi áron.

Mint ahogy gyorsan akarunk jó pasit, néha bármi áron. Nem nagyon vayn különbség, sőt egyik a másikkal összefügg, mert azt látod, hogy ha jól nézel ki, akkor jó pasid lesz. Ebbe nem mennék bele jobban, elég siralmas téma önmagában is.

 

Először sikerül is kisajtolni a fogyást koplalással. Még fiatal vagy. Azt hiszed, mindig így lesz.

Aztán 3. alkalommal valahogy már nem így van. Nem reagál arra, amire előtte igen vagy nem úgy, nem olyan gyorsan.

 

Mindegy mi az, koplalás, tejeskávékúra, alkoholkúra, pörgetők, gyógyszerek, fehérjediéta, bármi, a lényeg annyi, hogy mondjon ellent mindennek, ami ésszerű. laugh

 

Egy kicsit több is jön vissza. Újra nekifutunk, megint gyorsan akarjuk. Ígéretekből Dunát lehet rekeszteni, csak tudjuk megfizetni hónapról hónapra az előírt szerek árát.

 

A vége mindig, kivétel nélkül a totális kiéhezés és az abból következő falásrohamok és rohamos hízás, mert a tested immár nem a barátod, hanem az ellenséged.

Pont az ellenkezőjét produkálja, mint amit te akarsz elérni.

Elkezdesz rá haragudni, nézed innen, nézed onnan, ez sehogy se az, amit el akartál érni a koplalással, nemevéssel, sanyargatással.

Mintha egy műanyag borítás lenne csak, amit ha meggyűrünk erőszakkal, akkor majd összébb megy. Elképzelhető, hogy létezik ilyen tudati szint, amikor ezt valaki már meg tudja tenni a testével, de ha te ott lennél, akkor kicsit sem érdekelne ez az oldal, lássuk be. :D

Az a rossz hírem van, hogy erősebb tőled, olyannyira, hogy ha sokáig szórakozol vele, még meg is ölhet. Nem egyszer hallottam idióta kúrákba belebetegedni és meghalni embereket.

 

Szóval egyszer már csak nem engedelmeskedik, sőt úgy tűnik, hogy ő győzött a nagy csatában, se kedved, se energiád többé még csak normálisan enni se, minek, úgyse hat.

Úgy érzed megcsal, kisemmiz, kidob, kicsit sem erre számítottál. HÁT Ő SE, hidd el.

Ki kardot ránt, kard által vész.

Ha megkínzod, előbb vagy utóbb megkapod a magadét, hidd el.

 

A dolog egyre rosszabb, a kedveddel együtt, érhető módon. Én se a kisujjamból szívom a sztorit. :D

 

Aztán meglátsz egy újabb csodaszert vagy fantasztikumokat ígérő gyors kúrát, fellelkesülsz, na ez lesz a tuti, 2 hét alatt 10 kiló, kész is a nyár.

Amiatt cseppet sem zavartatod magad, hogy amit magadra varázsoltál, az mondjuk évek kérdése volt, neked MOST RÖGTÖN kell a megoldás és ez lesz az, érzed, amúgy is ennyi szenvedés után megérdemled már az instant sikert!

 

Nekiállsz, a 2. napon már lanyhul a lelkesedés, a rohadék mérleg még mindig nem mutat 5 kilóval kevesebbet, pedig már 2 napja szenvedsz.

 

Ismerős, ugye?

 

JELENTEM, NINCSENEK INSTANT MEGOLDÁSOK. HA TETSZIK, HA NEM. HA RÁKÖLTESZ MÉG SZÁZEZREKET, HA NEM.

Nincsenek eredmények a semmiért, a kitartás hiányáért, valódi változtatások nélkül.

 

A világ legnagyobb biznisze lenne pedig kitalálni ezt a kapszulát. Szerintetek miért nincs még piacon? Mondjuk mert nem létezik?

 

Se csodabogyó, se csodapor nincs, akkor sem, ha bármit hajlandó lennél megfizetni érte.

Ezt használják ki az évről-évre felbukkanó újabbnál újabb hangzatos nevű szerek gyártói, aztán nagy kasza után el is tűnnek. Annyi pénzt keresnek, hogy a GVH büntetés sem hatja meg őket, más kérdés, hogy később ők pontosan ugyanúgy megfizetik az árát a tetteiknek.

Hazugság.

 

Persze, lehet adipexezni, ha idegrendszeri károsult akarsz lenni, meg hormonzavaros. Biztos megéri.

 

Ami elrontottál, nem fogod tudni 2 hét alatt helyrehozni, nincs siker meló nélkül. Nem szökhetsz ki a mosdóba, onnan meg az utcára, ha nem tetszik, vagyis de, de nem fog szembejönni a megoldás vállonveregetve, hogy nem baj, hogy ezer éve próbálod megvezetni a testedet, én most feloldozlak és a kezedbe adom a megoldást, amiért semmit nem kell tenned azon kívül, hogy beveszed.

Nem-nem.

Vállalnod kell a felelősséget és végig kell csinálnod, bármeddig is tart!

 

 

Tudom hogy fáj és nem tetszik, de ez van.

Én se örülök neki, de tudom, hogy mit kell csinálni, hogy hatékonyak legyünk.

 

Ne légy olyan szakács, aki a semmiért akar valamit. Döntsd el, hogy hajlandó vagy-e változtatni, időt beletenni, kitartani a "próbaidő" nehézsségei alatt is, majd utána is, amíg profivá nem válsz, vagy elszöksz és keresed tovább a századik nemműködő megoldást.

 

Ha eldöntöd hogy IGEN és végigtolod, azt garantálom, hogy az eredményt nagyon fogod értékelni. És soha többet nem akarod majd sanyargatni magadat.

 

Ne utólag fizess nagyon drágán, és itt tudod jól, hogy nem a pénzről beszélek. Tedd bele előre a munkát és élvezd bármeddig a gyümölcsét.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás