NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Melyik diéta a leghatékonyabb? 2019.07.29.

Igaza van a dietétikának. Igazuk van a ketogén étrendet követőknek. Igazuk van a vegáknak. Igazuk van a testépítőknek. 
Mindenkinek igaza van, mert mindegyikük módszere beválik. Valakinél... Sok másik embernél pedig nem.

Látom, ahogy létrejönnek kezdeményezések, szakemberek összeállnak, akár leghozzáértőbb, legkompetensebb csapatként pozícionálva magukat.
Igazuk lehet nekik is. Bizonyos szempontból.

Mi azt sosem állítottuk, hogy mi vagyunk a legjobbak. Hogy mi vagyunk csak a jók. Viszont mi folyamatosan tanulunk és tanulunk, és nem támadjuk mások módszereit. Inkább megtanuljuk, hogy még többet tudjunk.

Tény az, hogy NEM az esetleg már 50 éve is változatlan módszereket tanuljuk és használjuk, de mi lenne, ha most is például a számítástechnikában az 50 éve használt módszereket tanulhatnánk csak és hivatalosan?

Mi azt állítjuk, hogy nincs mindenkire egyformán érvényes módszer. És ezt biztosan tudjuk, hogy egyediek vagyunk.
Nem csak a születési dátumunkat, a magasságunkat, a hajszínünket, a bőrszínünket tekintve, hanem az anyagcserénket illetően is.
EGYEDIEK VAGYUNK. Ha tetszik, ha nem. Ha ezt tanították eddig, ha nem. Én tudom, hogy tudjátok, hogy igazat mondok, mert ezt az ember érzi. 
Ha nem érzi, akkor tapasztalja.

Újra felhozom a példát:

Tudjátok-e, mit mondott Lord Kelvin (igen, az a Kelvin) brit fizikus 1885-ben? A levegőnél nehezebb tárgyak sosem fognak repülni'. Még jó, hogy Wright-ék ezt nem tudták. Típusok léteznek, még akkor is, ha 'nem léteznek'. Ugyanúgy ahogy a levegőnél nehezebb tárgyak is elég szép számban repkednek a levegőben.

Olvasok véleményeket, amik bántják a paleót, vagy a ketogén vonalat. Olvasok véleményeket, amik bántják a vegákat, gyakorlatilag mindenki bánt mindenkit. 1-1 tejtermékes posztunk olyan indulatokat tud korbácsolni, hogy a B közép sírva könyörögne a receptért, már ami a stílust illeti.
'Szakemberek' bántják 'a szerintük nem szakembereket' még akkor is, ha tényszerűen működik, amit csinálnak. 
Még akkor is, ha laboreredmények tanúsítják az eredményeiket. Még akkor is.

ELÉG EBBŐL. Mindenkinek van igaza, de senkinek nincs igaza teljesen. Egy igazság viszont van. Az, hogy mindenkinél más működik. Sokáig azt hittem, hogy sablonszerűen tipizálhatóak az emberek. Már ezen is túljutottunk. Nincs két egyforma ember, nincs két egyforma elkészült anyag. Mert nincs két egyforma anyagcsere, nincs két egyforma test, nincs két egyforma megoldandó problémakör, sem személyiség.

Ne bántsuk egymást, fogadjuk el, hogy nem vagyunk egyformák, legalább ebben értsünk egyet, drága szakemberek. Kérlek szépen titeket, két dolgot ne tegyetek. Ne értékeljük le egymás módszerét, azért, mert esetleg nem ismerjük.

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás