NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Ha még mindig azt hiszed, hogy a hidegtől fázol meg... 2019.01.24.

heartlaugh IMÁÁÁDOM A HAVAT! laughheart

Mindjárt megyek is ki, remélem nem fog elolvadni most gyorsan! Ha valaki még mindig azt hinné, hogy a hidegtől fázik meg...

A tévhit még most is nagyon él az emberekben, hogy "a hidegben megfázunk"... Miért fázunk meg télen? Hát nem magától a hidegtől! A kórokozóknak a meleg kedvez, hidegben sokkal kevésbé szaporodnak.enlightened

Tegnap voltunk gyerekdokinknál, aki kiparancsolt minket a hidegbe, azt mondta, minél hidegebb szobában altassam a gyerekeket. (Nyilván nem takaró és ruha nélkül.) Egyébként van olyan ovi, azt hiszem Pomázon, ahol a délutáni alvást az udvaron tartják. A közösségekben, a mesterséges környezetben, a fűtött a szobákban ezerszer jobban szeretnek lenni a vírusok.

Szabó-Gál Bence írta:

A hideg maga erős gyulladáscsökkentő hatású, kifejezetten jó hatású a szervezetre.enlightenedAkkor mégis miért télen betegszünk meg? A téli megfázásoknak és az influenzának 3 fő oka van:

1. Alacsony D3-vitamin szint

A D3-vitamin az immunrendszerünk megfelelő működését rendkívüli módon támogatja. A nap UV-B sugarainak hatására termelődik a bőrünkben. 
Nyáron tehát jól megnő a szintje szervezetünkben - ,mivel zsíroldékony vitaminról van szó, lassan ürül.  Télre, főleg tél végére, tavaszra a szintje nagyon lecsökken, hiszen nem éri bőrünket erős nap. 

Ez az egyik fő oka, hogy leginkább télen és tavasszal betegszünk meg, nyáron meg a legritkábban.enlightened

2. Fényhiány

Míg nyáron kb 16 órán keresztül van világos és 8 órát van csak sötét, addig télen pont fordítva. Ez a bioritmusunkra (ún. cirkadián-ritmusunkra) nagyon rossz hatással van. Romlik az alvásminőségünk és hangulatunk, mely az immunrendszerünkre is nagyon rossz hatással van.sad

3. Zárt tér

Habár a környezetünkben télen a hidegben kevesebb a kórokozó, embertársaink közül többen betegebbek, hiszen immunrendszerük az előbbiek miatt rosszabb. Mi pedig többet tartózkodunk egy légtérben velük, zárt helyen.

enlightenedMegoldás:enlightened

1. A napfény okozta D3-vitaminhiányt nagyon egyszerű elkerülni: 
Szedjünk télen több D3-vitamint, 8-10 ezer NE-et (NE=Nemzetközi Egység), azaz 200-250 mcg-mot naponta (lehetőleg K1- és K2-vitaminnal együtt). Ezzel nagy mértékben fokozzuk immunrendszerünk működését.

Számos tanulmány bizonyítja, hogy ez a jelenleg ismert leghatékonyabb módja az influenza megelőzésének és a belőle való gyorsabb kilábalásnak. (Olyannyira, hogy pár haladó szemléletű kórházban már a protokoll részét képezi a nagy dózisú D-vitamin adása bent fekvő betegeknek, hogy megelőzzék a járványok kitörését!)

2. A megváltozott fényciklus okozta bioritmusunk helyreállítása kicsit macerásabb, de szintén megoldható.wink Beszerezhetőek teljes spektrumú fényt adó lámpák, melyek a napfénnyel megegyező fényt adnak. Ilyeneket érdemes használni nap közben otthonunkban/munkahelyünkön (és különösen kerülni a legkárosabbnak számító neon fényeket, melyek munkahelyekre sajnos nagyon jellemzőek). 

Lefekvés előtt min. két órával kerüljük a mesterséges fényeket, azaz úgy nevezett kék fényforrásokat, mint amilyen a lámpa, TV, LED.enlightened Megoldás, ha már csak gyertyával vagy speciális, csak vörös fényt kibocsátó lámpával világítunk este. További segítség az Flux nevű program, mely a számítógépünk/laptopunk kijelzőjének fénykibocsátását a kékről vörös fénytartományba viszi át.

A vörös fény a kékkel szemben nem állítja le agyunk melatonin termelődést, mely egy erős antioxidáns, ami a megfelelő cirkadiánritmusunkért és jó alvásunkért felelős. Az Flux ingyenesen letölthető innen

3. Ha mindenki szedne D3-vitamint, napfénynek megfelelő fényt adó lámpát használna nappal és kerülné a mesterséges fényeket este, ahogyan az előbbiekben írtam, akkor ugyanolyan jó lenne az immunrendszerünk télen is.yes Azonban környezetünket erre nem kötelezhetjük, így ugyan a mi immunrendszerünk jó lesz, embertársainké nem, és ugyanúgy meg fognak betegedni és a velük való érintkezés során elkaphatjuk tőlük még jó immunműködés esetén is a betegségüket, bár kisebb eséllyel és enyhébb, gyorsabb lefolyású lesz

Elkerülni nem tudjuk a másokkal való érintkezést, de arra azért ügyelhetünk, hogy minél kevesebbet legyünk zárt térben. Szóval garancia semmire nincs sajnos, meg ugye van egy lelki vonatkozása is a megbetegedéseknek, de testi szinten ezeket betartva erősebb immunrendszerünk lesz!wink

Érdemes C vitamint vagy Magne-C-t, Bimunot, Laktoferrint is megnézni vagy Bence gyógynövénykészítményeit, az ashwagandát, shilajitot, borsmentát!enlightenedÉs feltétlen az Omega 3 eco-t is! A hölgyeknek a kollagéneket!wink A BOCSIVIKI kuponkóddal örökös 10% kedvezményed van minden nem akciós termékből!

Végül még egy érdekesség a védőmaszkokkal kapcsolatban, amit sokan viselnek, habár a hatásfokával nem is nagyon vannak tisztában:

A vírusok olyan "vékonyak", hogy könnyen átjutnak az ilyen akadályon. Több tanulmány is kimutatta, hogy a műtősmaszkok nem képesek a sokkal nagyobb mikrobaktériumok átjutását sem megakadályozni. Ráadásul a különféle gyártók maszkjai különböző méretű vírusok, baktériumok kiszűrésére alkalmasak.

A maszk viselése leginkább a félelem ellen jó, mivel legtöbbször nem úgy kapjuk el a vírusokat, hogy valaki az arcunkba köhög vagy tüsszög.enlightened Általában az történik, hogy a fertőzött személy a kezébe köhög vagy tüsszög, aztán hozzányúl a kilincshez, liftgombhoz stb. Pár perc múlva pedig a vírus már azon van, aki a fertőzött beteg után hozzáért ugyanezekhez a tárgyakhoz.

A leghatásosabb védelem a fertőzések ellen a kézmosás.enlightened Ennek fontosságával mindenki tisztában van, mégsem tesszük elégszer és elég hosszú ideig. A megfelelő kézmosás mintegy 20 másodpercig tart, és fontos, hogy utána ne nyúljon semmihez, amihez nem muszáj.  Ha nincs kéznél víz, a különböző antibakteriális kéztisztító gélek is megteszik.

 

https://bocsiviki.hu/hu 

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás