NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Ha már teljesen elvesztél… 2018.05.30.

Én amúgy teljesen értem. Az egész folyamatot.

Elkezdesz laktózmentesen enni. Aztán valahol olvasod, esetleg itt, hogy nem is a laktóz a probléma, hanem a tejfehérje, eddig azt se tudtad hogy az más, francba, oké, onnantól kihagyod a tejtermékeket is.

Pedig IMÁDOD.

Aztán jön a glutén. Gluténmentesség. Elkezded keresni a gluténmentes pékárukat, az alternatívákat.

Mert imádod a péksüteményeket.

Kizárt, hogy nélkülük élj.

 

Szóval alternatívákat kezdesz gyártani, enni. Még sincs nagy változás. Ugyanúgy puffadsz mondjuk.

Esetleg az inzulin- vagy cukorháztartásod sincs rendben, ezért hamarosan rájössz, hogy hiába ez a fajta mentesség, ez bizony ugyanúgy sok szénhidrát. Megnézed, atyaég, burgonyakeményítő, kukoricakeményítő. Hát jó hogy érzed, ez mind gyorsan felszívódik!

 

Ezután jönnek a szénhidrát csökkentett cuccok.

Valaki szól, mondjuk itt olvasod, hogy gáz a szója. Megnézed a kenyeret, miből van?

Szójatöret, szójafehérje és BÚZAGLUTÉN! Basszus.

Akkor most “miazistentegyélmár”?

Hiszen elképzelhetetlen az élet kenyér nélkül.

 

Jönnek az egyéb megoldások, alternatív péksütik, kenyérkék sütögetése. Az még mindig nem jut eszedbe, hogy esetleg nem kéne kenyérféleségekben gondolkoznod.

Nem akarod feladni, hát mire fogod kenni a.... ööö mit is? Vajkrémet? Vagy mit?

 

Puffadsz, és ég a gyomrod még mindig. Aztán valahol - talán itt, talán máshol - olvasod hogy a kenyérállagú dolgok felszívhatják a gyomorsavat és ez a savas 'szivacs' a vékonybél lúgos közegébe kerülve bizony gázokat (szó szerint is) okozhat.

DE MIÉRT? Jézusom!

Lehet, hogy azért, mert neked is kevés a gyomorsavad, még akkor is, ha visszafele áramlik, refluxnak álcázva magát.

Ha ezt nem tudod, akkor logikusan jön a savlekötő.

Ami méginkább megfogja a gyomorműködésedet, nem beszélve arról, hogy komoly D vitamin hiányt vagy vashiányt is okozhat.

 

Ekkorra eljutsz oda, hogy nem kívánod már a húst. De akkor mi legyen? Igazából undorodsz is már tőle.

Van ez az új irányzat, vegán életmód. Uh, micsoda megkönnyebbülés.

 

Előtérbe kerülnek a gyümölcsök.

Azok csak egészségesek talán!

Erre puffadsz még mindig.

Olvasol a fruktózérzékenységről.

Istenem, még ez is!!!

 

Mindegy, akkor mégis inkább a kenyerek. Kezdesz elfáradni. Mindenhogy. Az egész témától.

Már ideges vagy az egésztől, a tested problémáitól, a sok okostól, akik mind mást mondanak, azoktól meg végképp kivagy, akik a vegán étrendedet merik okolni a problémáidért.

 

Meg is ölnéd aki azt mondja, hogy márpedig nincs népcsoport a Földön, aki valaha is állati fehérje mentesen evett volna, minimum rovarokat esznek, de az a legkevesebb.

Mégis hogy merészelnek ebben megkritizálni, amikor a jelenleg elérhető legtisztább táplálkozási formát követed, hisz annyi helyen olvasni?

Jó, oké hogy nem vagy a legjobban, meg nem is fogysz - esetleg hízol, de biztos ez csak kezdeti nehézség. (akit ebben a fázisban érünk el, már a sok szenvedés miatt néha rendesen agresszív a témától)

 

Ismerős ez? Az egész kálvária? És ez az egészből csak egy kis ízelítő.

 

Mi ezekre találtunk működő megoldási képleteket.

Segítünk a megfejtésben, hogy mi miért lehet.

- Hogy miért a tejeskávé a gyengéd?

- Miért nem kívánod a húst?

- Miért puffadhatsz?

- Hogy mi van a kávéval, a pörgetőkkel, gluténnal vagy a tejtermékekkel vagy a kolbászokkal, gyümölcsökkel?

 

Megmutatjuk, hogy van kiút és van megoldás.

Betekintést adunk, hogy a húsundorra nem a húselhagyás a válasz.

 

Az ésszerű, épeszű, segítségnyújtásra építettük az egész munkásságunkat.

 

Ha komolyabb problémád van, ami összefügg a táplálkozással, akkor azonnal irány a Táplálkozásbeállítás csapata, de minimum egy előadás, ahol hallhatsz az ételek hormonrendszerre gyakorolt hatásairól, az emésztőrendszeri problémák, ételallergiák és érzékenységek máshol nem tanított összefüggéseiről, a kettő kölcsönhatásáról vagy akár az inzulinrezisztenciáról teljesen más nézőpontból.

 

Bartha Ákos (élelmiszerbiológus, táplálkozás-kutató), a csapat vezetője és szakmai háttere az egyik, aki a debreceni egyetemen előadásokat fog tartani a hallgatóknak már ebben a félévben. A laborelemzés az ő kompetenciájuk.

 

Mi pedig a tőle tanultakat a saját határaink szerint alkalmazva, anyagcsere tipizálással pontosítjuk az ételek és az étkezések optimális arányát, mennyiségét, határozottabbá téve az új étrendet, életmódot, zárt csoportos utánkövetéssel segítve beépíteni az új szokásokat, illetve megoldani a fenti kérdéseket, például hogy 'mit mire kenjél'.

Eligazítunk a meg nem értéseiden, felismerjük, hogy mikor kell azonnal komolyabb segítség és akkor rögtön átirányítunk hozzájuk. Így dolgozunk mi össze.

 

Természetesen a munkánknak van ára, de nem fogunk több százezer forintokat elkérni tőled.

Ha csatlakozol hozzánk és te is teszel érte, biztos hogy meg fogsz tudni tanulni egy tudatosabb életvitelt.

Önállóan.

Az már nem biztos, hogy gyorsan, de az biztos, hogy sose fogunk a haladási sebességed miatt bántani, leértékelni, mert azt akarjuk hogy csináld a tempódban és jobban legyél.

 

100%-os megoldást sem fogunk ígérni, mert lehetnek számunkra nem ismert okok, lehetnek lelki tényezők, de mindenre keresünk segítséget, azt megígérhetem, amivel TE tudsz majd élni, ha akarsz. Ajánlunk táplálékkiegészítőket is, problémákra célozva.

 

Ha utólag kiderül valami problémád, nem kérünk plusz pénzt azért, hogy elküldjük az általunk ismert megoldást.

1 évig tároljuk az adataidat, utána kell új Ajánlást kérned.

 

Mi pedig közben élesítjük az anyagcseretípusokról a tapasztalatainkat, tudásunkat, képezzük magunkat a mi területünkön, hogy a lehető legtöbbet tudjuk hozzátenni.

 

Vannak együttműködő orvosaink, dietetikusaink, természetgyógyászunk, szakértőink, kutatónk, tudós Gál Bencénk, BARTHA ÁKOSUNK, akik segítenek, ha szükség van rájuk.

 

Nézd meg az oldalainkat:

https://bocsiviki.hu/hu/modszer

https://bocsiviki.hu/hu/taplalkozasi-tipusok

https://bocsiviki.hu/hu/hormontipusok

 

Bartha Ákos (élelmiszerbiológus, táplálkozás-kutató): www.taplalkozasbeallitas.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás