NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Gyomorégés, reflux - az óriási tévedés 2018.05.03.

Nekem is van néha.

Régen bedobtam 1-2 vény nélküli savlakötőt, aztán egyszer azt mondta Bartha Ákos (élelmiszer biológus és táplálkozás-kutató), hogy a a gyomorégést és a refluxot is a KEVÉS gyomorsav okozza.

Mi van? Azt meg hogy?

Utánaolvastam. És tényleg.

Az igaz, hogy az érzést az okozza, hogy a sav visszafele áramlik a gyomorból, mert mondjuk gyenge a záróizom, de ez nem azonos a SOK gyomorsavval.

A gyomorsav elnyomása, lekötése csak rontani fog a helyzeten, ugyanis a gyomorsav rossz irányba áramlását százszor inkább összefügghet a rossz gyomorfunkcióval és a gyomorsav kevés mennyiségével.

Kiáramlik a gyomorsav minden irányban és nem csak felfele okoz panaszt, hanem a vékonybél felé áramolva bizony IBS-t is okozhat. (irritábilis bél szindróma - elméletileg "gyógyíthatatlan", gyakorlatilag helyre kéne állítani a helyes gyomorfunkciót, ami lássuk be, a mai táplálkozási szokások, a minősíthetetlen ételek fogyasztása és a kezeletlen stressz miatt eléggé lehetetlen küldetés, főleg ha nem is ezeket a valódi problémákat célozzák az álmegoldások. Mint például a SAVLEKÖTŐK.

Azért sem logikus a gyomorégést a túl sok gyomorsavra fogni és ezeket szedetni az emberekkel, mert vizsgált TÉNY, hogy ahogy telik az idő, egyre több a stressz, ami miatt az embereknek egyre csökken a savtermelésük és egyre nő a gyomorégésre panaszkodók száma.

 

Hogy is van ez akkor mégis?

A válasz: a  gyomorsavképzést és a gyomorfunkciót erősíteni kell gyomorégés esetén, nem pedig gyengíteni!!

Jó minőségű sóval, Himalája elég jó vagy a parajdi, gyomorkeserű cseppekkel, keserű gyógyvizekkel, fermentált zöldségekkel, borsmentakapszulával és teával..

 

Ráadásul a savlekötő D vitaminhiányt is okozhat, plusz a kevés gyomorsav nem pusztít el bizonyos veszélyes kórokozókat.

Ja és ami még durva. Gyenge gyomor esetében néhány gyógyszer sem szívódik fel, többek közt a a szintetikus pajzsmirigyhormonok sem... sokszor nem a gyógyszerdózist kellene növelni, hanem gyomorsavtermelést, a gyomorfunkciót erősíteni.

Amennyiben látjuk, hogy szükség van rá, sok más meglepő info mellett erre is választ adunk a személyre szóló Ajánlásokban.

(Link: https://bocsiviki.hu/hu/rendeles/ajanlas)

 

Várunk szeretettel!

www.bocsiviki.hu/bejelentkezes

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás