NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Filozófiám 2021.10.06.

 

Mielőtt kifejtem, hogy ez pontosan mit is jelent, kérlek engedd meg, hogy egy kis időutazásra invitáljalak.

 

Képzeld el, hogy sok ezer évvel ezelőtt az emberek egészségesek voltak, nem küzdöttek civilizációs betegségekkel (nem csak azért, mert a civilizáció akkoriban még nem létező fogalom volt), nem voltak túlsúlyosak. A rájuk leselkedő legnagyobb veszélyeket az egyes sérülések után kialakuló esetleges fertőzések, betegségek, valamint a vadállatok támadásai jelentették.

 

Testfelépítésük arányos volt, izmosak, mozgékonyak voltak. Ez nem csak a férfiakra volt igaz, hanem a nőkre is. Mindenkinek megvolt a maga feladata, a férfiak vadásztak, halásztak, a nők pedig gyűjtögettek és feldolgozták a férfiak által zsákmányolt húst.

 

Hogy mi köze van mindennek az egészséges táplálkozáshoz? Jogos a kérdés. Mi azt valljuk, hogy a modern kor emberének a világon semmi másra nincs szüksége a táplálkozás tekintetében, mint arra, hogy visszatérjen a gyökerekhez, az ősi táplálékokhoz.

Ha az emberek megértenék végre, hogy tényleg nincs szükségük feldolgozott, élelmiszeripari 'ételekre' és el is hagynák azokat, akkor végre elkezdhetnék jól érezni magukat a bőrükben.

 

A gyorsételek azonban valóban nagyon kényelmesek. Az emberek többsége pedig az egész napi hajtás és rohanás után/közben kihasználja ezt a báránybőrbe bújtatott farkast, és mellette nem is főz otthon IGAZI ételeket. Ezt azzal magyarázza - hogy önmagát is megnyugtassa -, hogy: “Hiszen az is idő, amit a családomtól veszek el. “ Ezért gyorsan leveszi a polcról a félkész, tartósítószerrel, és minden egyéb, ételbe nem való dologgal dúsított terméket, majd a családja, köztük a gyerekek elé teszi, vacsora képében.

 

 

A civilizáció és a természetes alapanyagok pedig remekül megférnek egymás mellett - a konyhában is.

 

Mi is tudjuk, hogy sokak számára nem egyszerű ezzel a szemléletmóddal azonosulni.

 

Közben pedig a 21. század a diéták, a megfelelni vágyás és a maximalizmus kora.

A digitális világban - amiben valljuk be, a modern kor embere életének legalább 60 %-át éli - csinosabbnál csinosabb nők, kisportolt testű férfiak jönnek szembe lépten-nyomon. Minden és mindenki azt sugallja, hogy a karcsúság a divat, és az teljesen mindegy, hogy mennyibe kerül… Ennek a célnak az elérése érdekében pedig fogyókúrákat, különböző fogyasztó “csodaszereket”: tablettákat, kapszulákat, teakeverékeket reklámoznak, amit a jóhiszemű (és gyorsan fogyni vágyó) emberek meg is vásárolnak. Azt persze nem nézik, hogy milyen mélyen nyúlnak ezekért a zsebükbe - de ez még csak a kisebbik baj. Sajnos azt sem nézik, hogy ezek a varázsszereknek titulált termékek miből készülnek.

Jól kinézni mindenáron - BÁRMI ÁRON - ez az emberek egyik legfőbb vágya, egészen addig amíg az egészségük kárát nem látja - ami a mai fogyókúrák és szélsőséges diéták mellett nagy eséllyel hamar bekövetkezik.

 

 

Az már jobb irány, amikor az jön szembe Veled, hogy életmódot kell váltani. A kulcs itt kezd el passzolni a zárba, hiszen életmódváltás - méghozzá TARTÓS életmódváltás - nélkül nem számíthatunk hosszú távú eredményekre sem. Csupán az nem mindegy, hogy milyen irányba indul el ez a folyamat.

 

AZ EGÉSZSÉG FELÉ VISZ VAGY A BETEGSÉG FELÉ VISZ.

 

 

Eljött a pillanat, hogy visszakanyarodjunk az ősemberhez, és élete párjához, az ősasszonyhoz. Az ő életvitelük PONT IDEÁLIS volt számukra. A környezetükben megtermő ételeket ették. A környéken élő, levadászott állatokat fogyasztották a fülüktől a farkukig. Boldogok voltak és kiegyensúlyozottak. Sok gyermekük született, nem küzdöttek meddőségi problémákkal. A nők nem híztak el a terhesség alatt, és a szülés után sem amiatt aggódtak leginkább, hogy hogyan szabaduljanak meg a “feleslegtől” - hiszen nem is igen volt rajtuk. Ha mégis, akkor a szoptatás ideje alatt gyorsan búcsút is intettek neki.

 

Mi, a mai civilizált emberek nem csak időben, hanem gondolkodásban is jó messzire kerültünk ettől az okos embertől. Hogy miért mondom azt, hogy az ősember okos volt? Nagyon egyszerű. Azért, mert az ősember hallgatott az ösztöneire. Elfogadta azt, amit a természet felkínált számára - nyilván más választása nem is volt.

 

Egy fontos dolog felett azonban nem hunyhatunk szemet: a Föld különböző pontjain élő emberek étrendje az őket körülvevő környezettől függően jelentős eltéréseket mutatott. Ennek okai többfélék:

 

· éghajlati különbségek,

· domborzat,

· az évszakok váltakozása és intenzitása,

· az emberek aktivitása.

 

Tehát kijelenthető, hogy az ősember és a modern kor embere abban hasonlít pillanatnyilag a leginkább a táplálkozás tekintetében, hogy sem évezredekkel ezelőtt, sem most nincsenek mindenkire általánosan érvényesíthető étrendi szabályok.

 

Megfelelő táplálkozás, megfelelő tanácsok mentén

 

A mai embernek valójában egyetlen dolga van a táplálkozás terén: az, hogy számára megfelelő ételeket fogyasszon. Persze, emellett a fizikai aktivitás is fontos, de a megfelelő táplálkozás hiányában nem ad tökéletes eredményt.

 

A BocsiViki.hu Kft. megálmodójaként, sok-sok tapasztalattal teli évvel a hátam mögött rengeteg embernek nyújtottam már segítséget. Persze, nem én egymagam, hanem jól képzett szakértői gárda támogatásával, akikre bármikor támaszkodhatok.

 

Munkámat dietetikus, séf, funkcionális táplálkozási referens kollégák teszik még teljesebbé.

 

Az általam alkalmazott módszer jól kidolgozott, tanuláson és megfigyelésen alapul. Személyre szabja, mégis, élhetővé teszi az életet, illetve a napi táplálkozást. Nincs nyakatekert javaslat vagy fából vaskarikák, nincsenek furcsa lisztek, alapanyagok.

 

Az évek során arra jöttem rá, hogy az egyes emberek anyagcsere-tulajdonságai különböznek egymástól, ezért egészen egyszerűen nem létezik olyan módszer, amely mindenki számára megfelelő lenne.

Az anyagcsere - a tiéd, az enyém, a szüleidé, a gyermekedé - valójában nem más, mint egy összetett, finomra hangolt gépezet, amely magába foglalja az idegrendszer, az emésztőrendszer, valamint a hormonok komplex működési folyamatait is.

Ennek a tudásnak a birtokában alkottam meg innovatívan összerakott módszeremet, amelynek alapjául a már régóta tudott, egyes anyagcseretípusok megkülönböztetése szolgált.

 

Az emberek három fő anyagcseretípusba sorolhatóak be, amelyeket táplálkozási típusoknak is nevezünk: van fehérje - vagyis zsír - típus, van szénhidrát típus és van egyensúlyi típus. Tudom, vannak akik próbálnak beleállni ennek a helyességébe, de bármivel is próbálkoznak, az évek alatt elért eredményeink önmagukért beszélnek.

 

Tény, hogy az egyes "típusokba" tartozó emberek más és más arányban igénylik a tápanyagokat.

 

Ehhez - a kép árnyalása érdekében, tulajdonképpen azért, hogy mindenki valóban azt ehesse, amire az ő szervezetének szüksége van - jön még a hormontípus meghatározása is. Ez a testünk leginkább domináns hormontermelő mirigyeinek a megállapításán alapul. Ez egy olyan dominancia, amely vizuálisan is meghatározható, hiszen a külső jegyek, vagyis a testalkat nagyon jól megmutatja, hogy melyik hormontípusba tartozik valaki.

Létezik 4 fő hormondominancia és ezek keverékei: agyalapi hormontípus, pajzsmirigy típus, mellékvese típus, petefészek típus.

 

Ahhoz, hogy meg tudjuk határozni, hogy Te melyik anyagcseretípusba tartozol, nincs más dolgod, mint kitölteni az oldalunkon található Tesztet (beágyazott link: https://bocsiviki.hu/hu/teszt). Ha csupán ennyit teszel, az Neked remek kiindulás lehet, hiszen az itt adott válaszaid alapján kiderül, hogy melyik típusba tartozol a három közül.

 

Ha ezt ki akarod egészíteni az általam összeszedett hasznos tudnivalókkal, akkor érdemes megrendelned az általam írt e-bookok (beágyazott link: https://bocsiviki.hu/hu/rendeles/ebook) közül azt, amelyik pontosan a Te anyagcseretípusodról szól.

 

Ha azonban ennél árnyaltabb képet szeretnél kapni a saját tested működéséről, akkor Ajánlás (beágyazott link: https://bocsiviki.hu/hu/rendeles/ajanlas) szolgáltatásunk segítségével megteheted ezt. Az Ajánlás személyre szabottan, egészen pontosan Rád szabottan készül - így tudni fogod, hogy mely ételek szükségesek a szervezeted számára, és melyek azok, amelyeket jobb, ha elkerülsz.

 

Ha mindent akarod egyben és még sokkal többet is, akkor válaszd az ALL-IN csomagomat.

 

Fontos, hogy az általam és a csapatom által végzett munka nem ismer földrajzi határokat: nincs szükség személyes konzultációra, az egész folyamat online zajlik, a Teszt kitöltésétől az e-book megrendelésén át egészen az Ajánlásig. Az utánkövetés is megoldott a Facebookon működő csoportjaim által.

 

Határok nélkül működünk, kivéve a Konyhát, amivel csak Magyarországon szolgáltatunk, 350 településre.

Ha nincs időd főzni, rendelj tőlünk.

 

Egyre többen szembesülünk azzal a ténnyel, hogy egyszerűen nincs idejük főzni. Ez nem csoda, mert folyton rohanunk és amikor este végre együtt van a család, nem arra vágyunk, hogy a konyhában folytassuk a napunkat, ahelyett, hogy a szeretteinkkel lennénk végre.

Jó hírünk van: mi erre is kínálunk számodra megoldást!

 

Az egyes anyagcseretípusoknak megfelelően, a mi irányelveink szerint készítünk ételeket és házhoz szállítjuk számodra az egészséges ételeket.

Ezt az ötletet a nem túl távoli múltban továbbgondoltuk. Úgy éreztük, hogy merni kell nagyot álmodni.

 

Hogy mitől más ez, mint egy megszokott étlap? Attól, hogy egyszerű, mégis speciális, általunk felállított irányelvekre építve készülnek a receptek.

Fontos tudni, hogy mi nem “csak úgy” általánosságban törekszünk arra, hogy egészséges ételeket készítsünk, hanem azt is megvalósítottuk, hogy az egyes ételallergiában szenvedők vagy étel-intoleranciával küzdők is bátran és jóízűen ehessék az összes, egyszerű, mégis teljesen biztonságos ételt.

 

Az egyik legfontosabb elvünk, hogy a konyhánkban semmilyen glutént tartalmazó alapanyagot nem tartunk.

Természetesen, ha a gluténérzékenyekre gondoltunk, akkor a tejfehérje- és laktózérzékenyek is megérdemlik, hogy rájuk is figyeljünk. Ennek megfelelően a nálunk fogyasztható ételek mindenféle tejterméktől és tejszármazéktól mentesek és a tojásmentes ételeinket is jelöljük.

 

Továbbá nem használunk:

· cukrot,

· szóját,

· kukoricát,

· étolajat,

· különböző adalékanyagokat,

 

Cégünk egyik célja, hogy a lehető legtöbb embernek nyújtsunk segítséget ahhoz, hogy pontosan tájékozottak legyenek azzal kapcsolatban, hogy hogyan működik a testük. Abban is a segítségükre leszünk majd, hogy hogyan tudják testük működését a táplálkozásukkal megtámogatni, ennek következtében tisztában lesznek a táplálkozásbeli különbözőségekkel, azok összefüggéseivel, az irányelveinkkel. Tehát azt tekintjük küldetésünknek, hogy a Konyha kiszállítás mellett a Teszt, az E-bookok, valamint a személyes Ajánlás által minden segítséget megadjunk a hozzánk fordulók számára ahhoz, hogy elérjék a testük legoptimálisabb működését.

 

Hiszünk abban, hogy azzal, hogy az emberek ezekben az egészségügyileg nagyon nehéz időkben felismerik, hogy mennyire fontos a “tiszta”, egészséges ételek fogyasztása, olyan pozitív változások indulhatnak el az emberiség életmódjában, amelyek az életminőség tartós javulását eredményezik majd és ELSŐ SZEMPONTJUK A BETEGSÉGMEGELŐZÉS LESZ.

Mi felismertük azt, hogy az emberi szervezet csak úgy működik jól, ha a számára szükséges ételekhez juthat hozzá.

LÉGY TUDATOS TE IS ezen az úton, szeresd magad, tiszteld a testedet annyira, hogy biztosítod a szükséges táplálékokhoz való hozzájutásodat!

 

Minél több emberhez eljut a BocsiViki név, (ami nem egy felvett vagy kitalált név, hanem így anyakönyveztek engem), annál nagyobb rá az esély, hogy újra olyan egészséges, izmos, mozgékony emberek élnek majd a Földön, mint réges-régen.

 

VÁRUNK SZERETTEL TÉGED A SZOLGÁLTATÁSAINKKAL, HA TE MÁR ELDÖNTÖTTED, HOGY IGEN, SZERETNÉL A TESTEDNEK SEGÍTENI.
 

 

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás