NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Az ész járjon a korral, ne a betegség! 2019.04.04.

Nem, egyáltalán nem törvényszerű, hogy 30 felett, meg 40 felett már rosszabb az egészség, bármit is csinálunk.

Ezek pusztán olyan 'közmegegyezésen' alapuló tévhitek, mint az, hogy minden nap egy alma az orvost távol tartja, vagy hogy a tej élet, erő, egészség.

Ezekbe az emberek simán csak BELEEGYEZNEK.

 

Legfőképpen azért egyeznek bele, mert így nem kell felelősséget vállalni a rossz egészségért, nem kell szembenézni azzal, hogy pusztán arról van szó, hogy 20 évesen még csak 20 éve strapálta magát az ember, 40 évesen meg már dupla annyi ideje. STRAPÁLTA. NA különbség annyi lehet, hogy mióta megy az 'öngyilkosság'. Szóval nem a KOR miatt van, hanem a strapa mennyisége miatt.

 

Igen, 20 évesen még látszólag bírta a strapát a test, 40 évesen már nem annyira.

És a legdurvább az egészben, hogy néha még csak nem is arról van szó, hogy mondjuk alkoholizálunk vagy drogozunk, hanem mondjuk csak vékonyak akarunk lenni és ennek érdekében bármit IS megteszünk, teljesen kinyírva a testünket.

Először az anyagcsere még tűr, aztán egyre kevésbé. De nem a kor, hanem a próbálkozások mennyisége és egyre drasztikusabb és erőszakosabb mivoltja miatt.

 

Ha 40 éves korig vigyáznának a testükre az emberek, akkor nem kellene ilyen hülye mondásokban egyetértenünk.

 

A helyes nézőpont az, hogy minél korábban kezdünk odafigyelni a testi-lelki egészségünkre, annál hosszabb ideig leszünk jó testi-lelki állapotban. Ha nem kínoznánk minden évben ronggyá a testünket, akkor nem állna bosszút és nem ásná magát végleg lövészárokba az akaratunk ellen, egy idő után bizony már az egészségünk rovására is. Nem a 40 év miatt van, hanem az odáig vezető események és szokások miatt.

 

Való igaz, hogy 20 évesen még nem túl hihető, hogy a napi szinten megevett-megivott szemetektől az embernek baja lehet majd valaha, holott ez időben ágyazzunk meg a későbbieknek.

A jó hír az, hogy egész sokáig vissza lehet fordítani, a rossz az, hogy nem a végtelenségig.

 

Egyébként egyre több a gyerekkorban felbukkanó hormonális probléma, mintegy jelzésként az élettől, hogy az egészség területén mennyire nem jó irányba halad az emberiség.

Hiszen ha már ilyenkor baj van, akkor mi lesz később? Hogy fog egészséges gyerekeket világra hozni a mostani, már nem túl jó egészségi állapotban lévő generáció?

 

Kertész Niki barátnőmnél olvasom, hogy mekkora mértékben nő az autista gyerekek száma, hát ijesztő.

Az egyik oka lehet ennek a már anyaméhben fennálló tápanyaghiány, mert a péksüteményben meg az üdítőben bezony nincs jód meg D vitamin, meg kolin meg folát, meg szelén meg vas vagy cink vagy omega 3, amikből a magzati sejtek egészségesen fejlődhetnének, létrehozva például egy normális idegrendszert.

 

A közétkeztetési jogszabályokon sajnos nem tudunk változtatni, de otthon tudunk. Koncentráljunk arra és ne dőljünk hátra, mondván hogy úgyis mindegy, mert a suliban/oviban/bölcsiben már el van rontva.

Ez megint csak a felelősség ledobása magunkról.

 

Szóval most már a 20 éveseké sem a világ, mert már akkor is sokaknak sok baja van.

Ne áltassuk magunkat azzal, hogy fiatalon mindent lehet.

 

Nem lehet és már úgy sem tűnik. Ez amúgy szerintem jó, mert legalább már korán kényszeríti az embert a változtatásra és jó esetben ez később az átlagnál jobb egészséget is eredményezhet.

 

Persze a májtól és a haltól mindig is undorodtunk, szintúgy a sütőtöktől, a spenóttól, a cékláról meg kábé annyit tudnak a gyerekek, hogy a üvegben van és édes.

Gyenge gyomorra kólát itatunk és iszunk, ha igazán éhesek vagyunk, megeszünk egy sznikerszt, pizzára bármikor vevők vagyunk, ellenben undorodunk nyers zöldségektől, a keserű ízektől, a kocsonyás csontlevestől vagy a velőtől.

 

Nem azt mondom, hogy a táplálkozás a MINDEN, de a táplálkozásban is kötelességünk megtenni magunkért és a gyerekeinkért MINDENT, amire lehetőségünk van.

A táplálkozás az egészség fele mondjuk, de ennek az 50%-nak a 100%-ára kell törekednünk, ha nem akarunk beletörődni abba, hogy 40 évesek vagyunk és bármi is van, az 'korral jár'.

 

Inkább az történt, hogy nem volt kellő tudásunk/kontrollunk/felelősségünk a testünkön és emiatt bajba sodortuk.

 

Szóval ne ringassuk magunkat abba a tévképzetbe, hogy a kor miatt van minden, mert a rossz szokások miatt van minden, a felelősség, a tudás és a kontroll hiánya miatt lett az eredmény, az idő pusztán annyiban számít, hogy annyival több évig nem tettük oda ezeket a dolgokat.

 

Ha ugyanennyi évig vigyáztunk volna a testi állapotunkra, akkor egy egészséges test birtokában is lehetnénk, 40-50-60 évesen is.

 

Hogy kinek mit jelent foglalkozni magával, az az ő döntése. Ezerféle lehetőség van rá, hogy a testünket és a mentális állapotunkat karban tartsuk, sokszor már az is elég, ha legalább FIGYELÜNK MAGUNKRA.

 

Ha nem szemetesládának használjuk a testet és nem mellesleg az elmét, merthogy a kettő szervesen függ össze, hiszen látható, hogy aki mentálisan rombolja magát, az testileg hogyan megy mellé tönkre. Néha egészen döbbenetes. Nincs olyan hogy beteg lélekben ép test, vagy legalábbis nem túl sokáig.

 

Úgyhogy bárhány éves is vagy, ideje MOST a kezedbe venni az egészségedet, a testi és a lelki állapotodat.

Ideje odafigyelned a valódi igényeidre és a ha az autód, a ruháid fontosak, akkor legyen annyira fontos az is, hogy mivel táplálkozol.

Nem a korod fogja eldönteni az egészségedet, hanem az eddig élt éveid alatt bevett romboló vagy építő szokásaid.

Vedd a kezedbe a tudást, a felelősséget és az odafigyelést.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás