NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Az első négy hét 2018.09.05.

Kedves Viki, 

 

Összefoglaltam az első 4 hét csodás tapasztalatait. A naplómat - és az étrendet - folytatni fogom. Helyreállt nyugalmi pulzus, megszépült bőr, kisebb cipőméret - ezek a nem várt mellékhatások :)  És mínusz hat kg négy hét alatt.

 

Ezermillió köszönet!

 

Erika

 

És aztán megkaptam a részletes naplót is:

BocsiVikis napló, Mellékvese-petefészek - egyensúlyi fehérje, 2018. június 1-június 8.

Induló súly: 93,6 kg

Az Ajánlás elkeserített, azt gondoltam ezt lehetetlen betartani. A kenyér és az egyéb péksütemények – főként időhiány miatt - központi szerepet töltöttek be az étkezésemben, fogalmam sem volt, hogy lehet ezek nélkül étkezni. Mivel ebédet és vacsorát rendeltem (igaz, tévedésből szénhidrát típusnak valót, sebaj) csak a reggeliről kellett gondoskodnom. 

Láss csodát, összejött: tojásos gomba, olajos hal uborkával-paradicsommal, zabkása kókusztejjel, meggyel – reggel fél hétkor, és csodák csodája nem jött a menetrendszerű remegés reggel 9-kor. surprise

A napi egy kávéról viszont nem sikerült lemondanom: reggel egy fél kávé kókusztejjel. A harmadik napon próbáltam elhagyni, de az állapotom nem volt összeegyeztethető azzal, amit napi szinten elvárnak tőlem.

Ebéd 11 óra körül, vacsora 17 óra körül menü szerint. Meglepően nem hiányzott semmi más.surprise A hét közepén gyümölcsszedés közben lecsúszott kb. 20 dkg cseresznye, így az aznapi vacsorát felajánlottam a férjemnek. (neki is ízlett).

Az első három-négy napban szédelegtem, összességében mégis jobban éreztem magam, mostanra talán egyre kevesebbet jelentkezik a szédülés. Az ujjaim már a második-harmadik napon véknyabbak lettek, az arcomon, a tokámon is látszik a változás. Sőt, a ruháimon is. Nagyon motiváló, hogy a külsőmön már az első héten látok változást.

Hetente kétszer egy órában járok kickbox fitneszre. A diétám negyedik napjára eső edzést kihagytam, féltem, hogy nem lesz elég erőm végigcsinálni. Utólag sem bántam meg a döntést, még szokjuk egymást az étrendem meg én. Aztán a hatodik napon elmentem. Edzés előtt nézegettem magam a tükörben, ha más nem is, én láttam már változást.smiley Az edzést végigcsináltam, kicsit talán könnyebb is volt, mint máskor, de ez lehet csak pszichés hatás.

Köszönöm az eddigieket! Izgatottam várom a jövő hetet, amikor már az Ajánlás szerint nekem megfelelő egyensúlyi-fehérje menüt fogom fogyasztani.

Súly a hét végén: 91,5 kg

 

2018. június 15.

Újabb hét telt el, már a típusomnak megfelelő étrendet fogyasztva. A reggeli egy kávét leszámítva mindent tökéletesen sikerült tartanom, pedig kísértés adódott bőven. Meglepő módon nem volt azonban nehéz ellentmondani a csábításnak.surprise

Hét végén megvolt az első éttermi ebéd: húslevest tészta nélkül kértem, és a marhapörkölthöz krokett helyett rizst és salátát kértem. Félelmetesen jól laktam, ez volt az első nap, amikor nem is vacsoráztam. Következő napon családi összejövetel volt, ismét leves tészta nélkül, egy tojás sárgájával, bográcsos krumpli helyett jobb híján gyümölccsel.

Mikor a többiek a süteményt fogyasztották, volt egy-két nehéz pillanatom, de leginkább azért, mert bűntudatom volt, hogy nem tartok velük. Nem bántam meg, hogy kitartottam, vélhetően felborította volna a kialakulóban lévő rendszeremet egy szelet diós-csokis piskóta…

A hét során meglepődve tapasztaltam, hogy az ebédre rendelt leves plusz főételt képtelen vagyok egyszerre megenni, a főétel második felét általában vacsorára ettem meg. És ezzel ki is merült az aznapi étkezésem. A vacsorára rendelt fogást vagy a férjemnek adtam, vagy másnapi reggeli lett belőle. Az ételek egyébként finomak, viszont a rizst külön is kiemelném. Ilyen finom rizst még soha, sehol nem ettem, mint a BocsiViki menüben.yes

Energikus vagyok, jól alszom, a héten ugyan csak egy edzésen voltam, azt viszont igazán jól bírtam. 

A nadrágom kezd bő lenni, ami hihetetlen jó érzés. Egy olyan változás is történt, amit nagy örömmel fogadok, de egyáltalán nem értek. Kamaszkorom óta számtalan orvos látott azon okból, hogy a nyugalmi pulzusom 90-100 körüli. Vérnyomásom mindig alacsony volt, a pulzusom meg magas.

Így volt akkor is, amikor 50 kg voltam, és akkor is, amikor már elhíztam. Számtalanszor vizsgáltak, többször néztek pajzsmirigy-értékeket is. A problémára sosem találtunk megoldást vagy magyarázatot.

Egy ideig Betaloc ritmusszabályzót is szedtem emiatt, de aztán elhagytam. Aztán, mikor kövér lettem, persze egyszerű volt a válasz: a súlyom miatt van magas pulzusom. Az étrend bevezetését követő második héten észrevettem, hogy 68-72 között van a pulzusom, amit egyelőre nem értek…surprise

Súlyom a második hét végén: 90,1 kg.

 

2018. június 22.

A héten remélhetőleg elbúcsúztam a kilencessel kezdődő súlyértékből. Múlt szombaton írásbeli záróvizsgám volt a szakfordítói képzésen, picit izgultam, hogyan viselem majd a négy órás szellemi kihívást a diéta mellett. Reggel hatkor autóba ültem, kilenctől délután egyig fordítottam.

Vittem pár szem cseresznyét „vész esetére”, amit el is fogyasztottam, de inkább csak élvezeti szempontból. A jelek szerint a diéta nincs káros hatással az agysejtjeimre, mivel ötösre vizsgáztam.angel

Öt éve derült ki az inzulinrezisztenciám, azóta követtem a három óránkénti evés szabályát. Híztam is tőle évente 3-3 kilót. Számomra elképzelhetetlen volt, hogy minden gond nélkül telik el 4-5-6 óra két evés között. A fogyás ezen a héten lassult egy kicsit, de nem vagyok megijedve, biztos vagyok benne, hogy ez a helyes út.

Egy edzés volt a héten, ismét jól viseltem. Tudom, hogy az emberek még ugyanúgy egy túlsúlyos nőt látnak, ha rám néznek, de én már látom magamat, amikor ez nem így lesz.

Amit észrevettem, hogy a borsó – ahogyan az ajánlásban is szerepel – nem jó nekem. Egy-két alkalommal volt a választott menümben, ettől estére kicsit puffadtam, bár közel sem annyira, mint ami a „normál” állapot volt korábban.

Vékonyabbak az ujjaim, a bokám. Jaa, és csökkent a lábméretem! 39-es, sőt 40-es cipőket hordtam, ma pedig vettem a holnapi szóbeli vizsgára egy alkalmi cipőt, nagy örömömre 38-as méretben.smiley

Már jó pár éve kicsi volt ez a méret. A néhány héttel ezelőtt (pont a diéta megkezdése előtt) vett nadrágjaimhoz övet kellett ma venni, mivel folyamatosan csúsznak le rólam, a karom befér a nadrágba a derekam mellett… Óriási öröm.

Megváltozott az arcom, vékonyabb lett, lényegesen kisebb a tokám. És még valami. A hozzám közel harminc éve hűséges kamaszkori pattanásaim is eltűnni látszanak… Ha még a tokámon kétnaponta kinövő szőrszálak is megszűnnének…!

Súlyom a harmadik hét végén: 89,5 kg

 

2018. június 29.

Túl vagyok a negyedik héten is, mára szinte természetes már nekem ez az étrend. Összesen hat kilót fogytam négy hét alatt, ez több, mint fantasztikus.smiley Lógnak rajtam a nadrágok, újra övet viselek, amit már sok éve nem tettem.

Kicsit változtattam az étkezésemen. Múlt hétig röviddel felkelés után reggeliztem, úgy indultam el dolgozni. Múlt szombaton a szóbeli záróvizsgámra indulva nem volt étvágyam reggel fél hatkor, így csak beraktam magamnak egy Viki-menüt, hogy majd megállok az autópályán, ha megéhezem.

Nem éheztem meg út közben, csak két órával később a sulihoz érve ettem meg az adag felét. Aztán, mikor délután hazaértem, akkor ettem egy finom zöldséglevest.

Ezen felbuzdulva a hétköznapokon is kipróbáltam, hogy nem reggelizem otthon, sokkal jobb, lendületesebb így a reggelem. Aztán 9-10 óra körül ettem meg a menühöz tartozó levest, utána 12-13 óra körül a másodikat. A vacsorára szánt kaját pedig vagy megettem este, vagy odaadtam a férjemnek.

Ma viszont kipróbáltam, hogy nem a levest, hanem az egyik főételt ettem meg reggelire, így azt hiszem, később fogom kívánni az ebédet, és talán elég is lesz holnap reggelig. Az adatok méretét illetően már két hete változtattam: ebédre is a vacsorát, vagyis a kisebb adagot rendeltem, így is tökéletesen jól lakom.yes

Múlt hétvégén többszörös próbatételnek tett ki az élet, amit megdöbbentő könnyedséggel álltam ki. Vendégség miatt süteményt sütöttem, tiramisut készítettem, ráadásul marlenka is volt otthon, amit a családomnak felszolgáltam ugyan, de egyetlen falatot sem ettem belőlük, ráadásul igencsak meglepett, hogy ez nem is okozott különösebb nehézséget.surprise Tökéletesen működik Viki rendszere, nem csábulok el, semmit sem kívánok meg, ami nem jó nekem.

Emlékszem, amikor megjött az Ajánlásom, éppen a szalámis szendvicsemet majszolva olvastam el.  Őrültségnek tartottam a leírtakat, kivitelezhetetlennek.  Aztán hazaértem, és megettem egy olajos halat uborkával. És azóta 100%-ban tartom az Ajánlást! Semmi bevezetés, hozzászokás, egyik pillanatról a másikra történt minden.

Már felsorolni is alig tudom mindazt a sok pozitívumot, amit már eddig is kaptam az étrendtől: az arcomon évek óta kezelt szeborreás dermatitis eltűnt a tinédzserkorom óta meglévő pattanásaimmal együtt.smiley Régi problémám volt az izzadás. Túlzás nélkül mondom, már fürdés közben sem volt jó illatom.

Most a nap végén jól esik megszagolni a ruháimat. Eltűnt az óriási hasam, végre el mertem menni az uszodába, ugyanis több évtizedes vágyam, hogy végre megtanuljak úszni. A normál értékre beállt nyugalmi pulzusom az egyik legnagyobb csoda.

Edzés a héten sajnos nem volt, helyette otthon ellipszistrénereztem háromnegyed órát, aztán súlyzóztam egy keveset. Nemrég visszanéztem a kilencedik napon rólam készült fotót. Már akkor úgy éreztem, hogy óriási változáson mentem keresztül. Azonban ha összehasonlítom a mai képpel, látható, hogy azóta sokkal nagyobb változás történt, és tudom, hogy ez még mindig az út eleje.

Egyetlen gyenge pontom a kávé. Napi egyet ittam reggelente évek óta. Ezt sajnos nem tudom olyan hirtelen elhagyni, mint a rossz ételeket. Most a 8-9 körül elfogyasztott reggeli mellé iszom egy fél adagot. Aztán, ha muszáj, a másik felét az ebéddel együtt iszom meg. Célom fokozatosan megválni tőle.

Súlyom a negyedik hét végén: 87,5 kg

 

NAGYON KÖSZÖNÖM 

 

ERIKA

 

Te is jelentkezz be hozzám!smiley  www.bocsiviki.hu

 

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás