NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Amit a kenyérről tudnod kell... 2019.04.11.

Alapvetően mi miért nem mentünk rá jobban a kenyérállagú dolgokra?

Bizonyos típusoknak és bizonyos problémával rendelkezőknek különösen KERÜLENDŐ minden, ami ilyen szivacsos állagú, máris leírom hogy miért.

Akinek bármiféle bélpanaszai vannak, puffad, hasmenéses, székrekedéses, irritábilis bél szindrómával (IBS) diagnosztizálták vagy bármilyen gyulladása van, annak ALAP, hogy át kell térnie a gluténmentes étrendre.

Ilyenkor sok ember azonnal mit csinál?
Elkezd alternatív kenyerek után kutatni.
Van aki egyenesen el se tudja képzelni, hogy hogy lehet élni ilyen dolgok nélkül.

A gluténmentes lisztek (kukorica, szója) maglisztek (mandula, tökmag stb..) megoldások SEM JOBBAK. 

Ugyanis az így készült kenyerek-, péksütemények az állaguk miatt nem fogják regerenálni a bélrendszert.
Ugyanis az alapvetően sérült bélrendszerben ezek a szénhidrátok fermentálódnak, azaz erjedésnek indulnak!

Azzal kezdődik, hogy a gyomorsavat felszívják és úgy kerülnek át a vékonybélbe, ami egy lúgos közeg, tehát ezzel a folyamattal tönkrevágva a fontos emésztőenzimeket, biztosítjuk az állandó erjedést, ami gázképződéssel, puffadással jár - ismerős?: ‘állandóan puffadok, pedig gluténmentesen (meg mindenmentesen) eszem’.
Ennek következményei (gyomorsav problémák, gyenge emésztési funkciók) akár egészen a pajzsmirigyig is elmehetnek, de az már egy másik téma.

Szóval ez az oka, amiért mi kevésbé használunk akár alternatív kenyérféléket is és hogy nincs javaslatunk nagyon ilyesmi péksüteményekre, pedig tudjuk hogy ezek a dolgok nagyon népszerűek.
Nem szívatásból találtuk ki, hanem gyomorsav-védelmi okokból.

Másik ok, hogy nincs nagyon tápanyagtartalmuk sem, mi pedig ugye elsődleges célként tűztük ki a magas tápanyagtartalmú ételek készítését.
Millióképpen meg lehet így is oldani optimálisan a megfelelő szénhidrátbevitelt.

Erre adunk javaslatokat az Ügyfeleinknek, illetve az ételeinkkel is.


És én sem tudnám ezt, ha nem Ákostól tanultam volna, akinek az eredeti cikkét itt olvashatjátok:
https://taplalkozasbeallitas.hu/irritabilis-belszindroma-chron-betegseg-kronikus-hasmenes-folyamatos-szekrekedes-serult-gyulladt-vagy-atereszto-vekonybel-abnormalis-belflora-stb-stb/

A Bisztróba pedig ma is szeretettel várunk titeket 11 és 20 között a Dob utca 2-ben
rizottókkal, kacsamájjal, avokádóból készült ételekkel, garnélával, lazaccal, levesekkel, elvihető boxokkal, minden glutén nélkül.

Tanácsadás: 
www.bocsiviki.hu/hu

Bisztró friss ételekkel:
www.kitchen-of-health.com 

Konyha országos kiszállítás előző napi rendeléssel:
www.bocsiviki.hu/konyha

Ha a kicsinél nagyobb a gond, akkor pedig itt nézz szét most:
www.taplalkozasbeallitas.hu
 

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás