NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Amikor az ösztöneid becsapnak 2018.12.07.

Hogy is van ez a hormonális dolog és miért nem biztos, hogy a kevés kalória le fog fogyasztani? Magamról tudom, hogy régen, amikor fogyás céljából elkezdtem keveset enni, akkor mindig csak 1-2 féle dolgot kívántam, pontosan meg tudom mondani, hogy miket: kávé, light energiaital, kis csoki, gyümölcs.

Ezek közúl sok "köztudottan" nem hízlal - hiszen mindenki tudja, hogy a koffein az zsírégető, az édesség kis mennyiségben nem lehet túl sok kalória, a gyümölcs meg csak lédús és egészséges... De valójában mi történik iyenkor...?surprise

Minden embernek van 1-2 domináns hormontermelő mirigye, ami(k) bizonyos dolgokra, ételekre, italokra, hatásokra bekapcsol(nak), azt az érzést kiváltva, hogy: aah, fuuu, ez de jól esik..ÁTMENETILEG. Aztán pedig a több se elég. A különböző hormontípusokra pedig jellemzőek bizonyos alkatok...

És, hogy ez miért is csapda? Mert itt indul a hízás. A "hormonális hízás". Amikor éhesek vagy fáradtak vagyunk, a testünk energiát akar. Tévesen úgy akar többletenergiához jutni, hogy olyan ételeket kíván meg, amik ingerelni fogják a domináns hormontermelőnket. Azokon az ételeken keresztül, amiktől hosszútávon ugyanemiatt a hatás miatt hízunk, akkor is, ha keveset eszünk belőlük.no

Van, akinek ezt a reakciót a feldolgozott vörös húsok, kolbászok vagy a csípős, erős fűszerek, van, akinél a tejtermékek és van, akinél a koffein vagy az alkohol váltja ki. Ezek nagy részét nem is azonosítja a közhiedelem a hízással.

Például a pajzsmirigydomináns testtípus hogy néz ki? Vékonycsontú, vèkony ízületekkel, szélesebb vállal, keskenyebb csípővel, alapból sportosabb, vékony alkat. Mit kíván a leginkább? Finomított szénhidrátokat, édességeket, csokikat, kávét, mézet, gyümölcsöket nagy mennyiségben.
Sokszor a gyümölcsökbe 'fojtja' a kívánósságát, mert a gyümölcsök egészségesek és nincs bennük sok kalória. És még kívánja is őket, amit meg az ember fia kíván, azt bizony meg kell ennie.blush

Például, ha láttok egy vékony embert, akinek, bár vékony, vékony, de valahogy mégis ott van a 'pisztolytáska' a derekán, akkor sanszos, hogy egy genetikailag vékony pajzsmirigy hormontípussal álltok szemben, aki egyben valószínűleg szénhidráttípus, azaz kevésbé hízékony, tehát alapból bátrabban megehet, megihat különösebb hízás nélkül több hülyeséget, de a hormonális beállítottsága hajlamossá teszi a dereka környéki hízásra.

Így mindegy, hogy esetleg alig eszik, ha azok az ételek pont ellentmondanak a hormontípusának és a táplálkozási típusának, akkor bizony ő, ha vékony is lesz, akkor is marad ott valami.

Vagy az anyukám egy tipikus pajzsmirigy alkat. Külföldön él és keményen edz, edzővel. Nagyon jól néz ki. Egyszer, még régebben beszéltem vele és mondta nekem, hogy: ,,Kicsim, képzeld el, szörnyűség történt, visszajött 1% zsír rám (merthogy mérik)." Mondom ,,Anya, de mi változott?" Hát kiderült, hogy 2 hónapja esténként begyümölcsözik.

Miért? Mert sokat dolgozott mostanában, napközben nem evett eleget, azt se jó összetételben, fehérje/zsírtípusként nem volt az ételeiben elég zsír. Este otthon mire nyúlt rá? Amit KÍVÁNT: GYÜMÖLCSÖKRE. Dupladinamit. no A fő hormontermelőjére gyakorolt hatása miatt hízni kezdhet, ráadásul egy fehérje/zsírtípus nem tömheti magát magas cukortartalmú gyümölcsökkel (mondjuk annyira senki, de ő különösen).

Ennek az ellenkezője lehet valaki más, például mellékvese hormondominanciával. A mellékvese hormontípus mit kíván? Disznót, kolbászokat, szalámikat, sört, viszont gyorsan zsigeri zsíros gömbhasat növeszt tőlük. És kívánja. És, ha hozzá még szénhidráttípus? DUPLÁN ROSSZ.

Mindkét tulajdonsága szerint kárt okoz magának az ilyen ételekkel. Ő inkább sovány fehérje, zöldség meg alacsony cukortartalmú gyümölcsevő. Bármennyit fog enni belőle, fogyni fog.

Folytathatnám a teljesen jellegzetes petefészek alkattal vagy az agyalapi dominánssal a sort, de nagyon hosszú lenne. Sok-sok típus, sok-sok egyediség, sok-sok variáció létezik, keveredve, alkatokkal, hajlamokkal, erősségekkel, gyengeségekkel. Ez az, amit megtudhatsz nálunk.wink

Töltsd ki a Tesztet és rendeld meg a TE típusodról készült e-Bookomat vagy a Személyre szóló Ajánlásodat.

Várlak szeretettel.

https://bocsiviki.hu/hu/teszt

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás