NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

A testi-lelki egészségről bővebben 2020.05.13.

 

A testi-lelki egészség összefüggése már teljesen elfogadott nézet az orvostudományban is.

Nem működik az egyik a másik nélkül. 

Az utóbbi időben egyre nagyobb szerepet engedtem én is az utóbbinak, egyre több vicces, lelki támogatást adó posztot igyekszem megosztani a Facebookon. 

Ez most egy nagyon erős időszak. Minden mosoly számít!

 

Testről lélekre

 A már kialakult betegségeknél különösen igaz, hogy rá tudják nyomni a súlyukat a lelkünkre is.

Például megtudod, hogy cukorbeteg vagy, pajzsmirigy problémáid, magas vérnyomásod vagy inzulinrezisztenciád van.

Ha a lelked rendben van, veszel egy nagy levegőt, és utánajársz, hogy mivel változtathatnál ezeken. Életmódot váltasz, és kitartó munkával rendbejössz.  

Na de nem mindig sikerül ez egyből.

Ha nincs elég lelkierőd, félrekajálsz. Bűntudatod lesz, rosszul érzed magad. A betegség nem múlik, csak húzódik, te pedig nem érzel változást. Szép lassan a részévé válik az életednek a betegség, a megoldás pedig kilátástalanul messze kerül. 

És akkor az idegességről vagy szomorúságról nem is beszélem. Észre sem veszed, de már a lelkedet terheli a betegség.

 

Lélekről testre

 

Mondjuk, hogy problémák vannak a munkahelyeden. Otthon nem nagyon támogatnak, csak magadban szomorkodsz. Egy hosszú nap után már csak arra vágysz, hogy egy ízfokozós nasival (az alkoholt már szóba sem hozom) leheveredj a kanapéra és bambulj ki a fejedből. 

Vagy csak nézzük a mostani helyzetet. Az ablakon át sóvárogsz kifelé, maximum a boltig sétálsz el, egyébként minden hét ugyanolyan hervasztó. A tavasszal általában elérkező motivációd az otthoni tornára idén nem jön el, a beachbodyért amúgy is mindegy, mert senki nem látja most.

Kilátástalan a helyzet, kivárunk, félünk, elbújunk.

Elkezdünk félreenni, hiszen “legalább ennyi jó történjen már egy nap” vagy “ennyit megérdemlek ebben a nehéz szituációban”. 

A kevesebb mozgás és egészségtelen ételek gyorsan veszik át az irányítást a tested és az elméd fölött is.

 

Végül a testi leépülés és lelki elhagyatottság együtt kövezi ki az utat a depresszió felé. Ilyenkor a segítségkérés is egyre nehezebb. Pedig mennyien és mennyire szeretnénk segíteni!!

Ezért nagyon nagyon fontos, hogy mind a kettőt tartsuk szem előtt!

 

Rajtad múlik az egészséged!

 

ÉS A JÓ HÍR: mind a kettőn képes vagy TE magad változtatni!

Ha olvastad már néhány írásomat, tudod, hogy az egészséges étel-házhozszállításunkkal, és egyéni táplálkozási tanácsadással mi főként a testi egészséged kimaxolására koncentrálunk!

De ha olvastál a sorok között, már tudod, hogy ez elválaszthatatlanul javítja a lelkiállapotodat is!

Folyamatosan osztom meg a sikereiteket a Facebook oldalon és itt a blogban is, ahol rengeteg visszajelzésbe beleírjátok, hogy az Ajánlásotok betartásával teljes életmódváltás történik! 

Magyarul nem csak megszűnik a puffadás, megszabadultok pár kilótól vagy helyreáll az emésztésetek, hanem teljesen új világ nyílik ki! 

Több energiával, pozitívabb látásmóddal és valódi, hosszútávú, fenntartható egészséggel.

Ne félj segítséget kérni, tudom, hogy most mindenkinek nehezebb!

 

Egy tipp a végére:

A jelenlegi koronavírusos helyzetben egyszerűen ne legyünk hajlandóak félelemben élni. Kerüljük a rengeteg negatív hírt és energiát, ezzel rengeteg stressztől kímélhetjük meg magunkat, és megelőzhetjük az ebből adódó lelki károkat is.

A szeretet, a vidámság, nevetés, a játék, a szép dolgokra fókuszálás valóban elképzelhetetlen módon erősíti az immunrendszert.

Még a jó ételeknél is jobban. :)

Fordítsd a fejed a fény felé és minden árnyék mögéd kerül.

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás