NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

A PM alulműködésről... 2019.03.25.

Tudtátok, hogy...

★ Az alkoholisták nagy része pajzsmirigy alulműködéses? A pajzsmirigyhormonok serkentenek, energiát biztosítanak és ha ez kevésnek bizonyul, akkor érezzük szükségét, hogy mindenféle stimulánsokkal pótoljuk a hiányzó ‘erőt’ Koffein, cukor, alkohol - mind ezt az érzést igyekszenek pótolni - csak éppen súlyosbítják az alapvető problémát, azaz a pajzsmirigy állapotát.

★ A TSH (pajzsmirigyserkentő hormon) referenciatartománya itthon kb. 0,4-4,0 közöttre van téve. Ehhez képest az ideális TSH 1 és 2 között kellene, hogy legyen meghatározva, mert ott működünk optimálisan?

Célszerű nem éhgyomorra, dél körül levenni a vért hozzá. Teljes pajzsmirigypanel kell, TSH nem elég!
3-as TSH-nál már bőven termékenységi gondok adódhatnak

★ A lombikprogramban használt nagymennyiségű ösztrogén szintén pajzsmirigy alulműködést okozhat. 
A pajzsmirigy nagyon ösztrogén-érzékeny szervünk nekünk nőknek.

★ A pajzsmirigy alulműködése okozhat mellékvese fáradtságot és viszont?

A mellékvesések szintén szeretik a tintorettót  meg a kávét, hát ez sem véletlen a fent említett stimuláló hatások miatt. Férfiaknál tehát inkább a mellékvese érintett az ügyben, ugyanúgy visszahatnak a mellékvese- és a pajzsmirigy hormonok elégtelen termelődése a nemi hormonjaik működésére, mint a nőknél is. Férfiak szabály szerint kasztrálni tudják magukat a nagyfokú stresszel, ami a kiváltója a mellékvese/pajzsmirigy tengely felborulásának.

 

A táplálkozással sokat tudsz tenni a hormonális egyensúlyodért!

Várlak szeretettel - www.bocsiviki.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás