NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

A minőség mindenek előtt 2018.12.13.

Túlsúly és mégis alultápláltság... az meg hogyan lehetséges? Senki nem beszél a tápanyagokról, vagyis csak nagyon kevesen... Az elmúlt 15 évben Magyarországon az energiabevitel nem nőtt, hanem kb. 400 kalóriával csökkent, az emberek mégsem fogytak, sőt az elhízás gyakorisága másfélszeresére nőtt. Bamm. Igaz, hogy közben a fizikai aktivitás is csökkent, de nézzük meg jobban.

Régen nem voltak kövér emberek. Olyannyira nem voltak, hogy az 1880-90-es években minden cirkuszban volt látványosságnak 1-1 kövér ember.
Az emberek fizettek érte, hogy láthassák őket, annyira ritkaságnak számítottak.surprise Rá lehet keresni Chauncy Morlanre, aki a Barnum & Bailey cirkusszal turnézott, mint látványosság a kövérsége miatt.

A 20. század hozta az '"áttörést" a mérgező magvakból kivont növényi olajokkal (amik állítólag pedig egészségesek és hivatalosan is AJÁNLOTTAK!!!), a kukoricasziruppal (ami végülis csak fruktóz és cukorbetegeknek ajánlják...) és a sok, iparilag előállított, csomagolt, felismerhetetlenségig torzított étellel és italokkal. no

Rengeteg ételt elfogyasztva is lehet ÉHEZNI. A tápanyaghiány, amit az előbb felsorolt ételek fogyasztása okoz, alultápláltsággal jár, kövérség mellett. Így lehetséges ez. Az elhízás kezelésében nem lehet gyógyszerekkel kikerülni az étrend és a szokások gyökeres megváltoztatását.

Sokan azt hiszik és még azt is tanácsolják, hogy pusztán kalóriát kell megvonni, mert a fogyás titka a fogyókúra, azaz az időszakos koplalás. Ez azonban igen veszélyes, tehát VESZÉLYES!! megközelítés, ugyanis a kövérség és a vele járó problémák egyik fő oka éppen a rossz tápanyagbevitel.no

Logika:

Ha pusztán a mennyiséget csökkentjük, azzal csak súlyosbítjuk a rosszultápláltságot. Így a koplalással járó diéta még nagyobb elhízást okozhat!

EZÉRT kerülnek ki emberek egyre kövérebben 1-1 fogyókúrás ciklusból. EZ A JOJÓ. A rosszul táplált emberek a legtöbbször elhíznak, ha később megfelelő mennyiségű ételhez vagy kalóriához jutnak. Ha a fogyókúra elég kárt okoz, akkor az elhízás még súlyosabbá és fékezhetetlenebbé válik.
Ismerős?indecision

Természetesen igaz, hogy a fogyáshoz kalóriadeficitre van szükség, de ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy aprócska adagokat kell ennünk napjában sokszor. Ez sokkal inkább azt jelenti, hogy HA JAVÍTJUK AZ ÉTELEK MINŐSÉGÉT, akkor az éhezésmentes kalóriadeficit önmagától bekövetkezik!

Na ezért főzünk mi néha kissé hagyományokat felrúgva. Nem lesz alternatív krumplistészta, sem lekvárosbukta.cheeky

https://bocsiviki.hu/hu  

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás