NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

A dietetikusok 2016.03.20.

2 éve elvégeztem egy sulit, ahol volt egy nagyon aranyos 'tanárnőm', aki dietetikus. Utána is kapcsolatban maradtunk.

Nagyon érdekelte a módszer. Tegnap írt nekem és szeretném veletek ezt megosztani. A dietetikusokra nagyon nagy szükség van, hiszen ők tudnak betegségekkel foglalkozni. Van aki nyitott közülük az újdonságra, van aki nem. Mint általában az életben.

Nekem ő A DIETETIKUS, mert nagyon nyitott, hiteles és nagytudású, meglepően fiatal kora ellenére. Ezért is szeretném megosztani a levelét, ami nagyon érdekes, név nélkül és természetesen az ő engedélyével. Én nem vagyok dietetikus, és ha betegség van, rájuk és az orvosokra hatalmas szükség van. És a végén láthatjátok, hogy sokan igenis személyre szabják a dietetikát és ez szuper!

 

"Szia Viki! Csak én is szeretném kifejteni a véleményem. Mert szoktam olvasgatni a postjaidat, tök jók, meg jó, hogy ilyen lendülettel elindítottad az oldalad is, gratula! Írta

több, sikertörténetedben résztvevő, hogy szar dietetikusok.. Hát milyen dietetikusok ezek? nekünk nem azt tanították, hogy előre nyomtatott cetlit adjunk... Mindenkinek személyes tanácsadás! Szerintem nagyon sok szakember lusta. Nagy a pörgés a kórházakban, láttam, az utolsó félévben csak kórházakban voltunk végig, be is fogtak, dolgozni kellett. Nagy a pörgés és sokaknak büdös a munka... Tényleg rossz a rendszer, nincs pénz, így nehéz normális kaját adni a betegeknek, meg ki szeretne túlórázni, és azért hidd el a betegeket se kell félteni!!! Láttam cifra eseteket, ahol az orvosok és a team minden igyekezete és jóindulata ellenére rossz szándékúak meg fenyegetőznek a betegek... Sok kórházban megfordultam és sok dietetikust láttam munka közben.

És egyazon épületen belül, valami egészen eltérő igényességgel dolgoztak. Voltam olyan helyen, ahol a 8 óra nem állt másból, csak traccs partiból... És nem csináltak semmit. Kiakadtam nagyon.

 

Mesélték, hogy gyenge a fizu, de jól érzik magukat, szóval maradtak (persze, nem csinálni semmit). Láttam olyat is, hogy teljes sötétség volt a dietetikus, meg persze nem csinált sok mindent (egyik gyerekkórház) ott is kiakadtam, mert nem tudom, hogy hogy kapott diplomát. A legtöbb helyen amikor odamentünk, mondták, hogy jaaj útban vagyunk, nekik sok dolguk van, de arra mindig, mindenhol volt idő, hogy félórán keresztül fikázzák azország és a kórház vezetését. DE LÁTTAM JÓT IS!!!

A László gyerek transzplant osztályához tartozó dietetikus nagyon odateszi magát Nem csak letelefonál, hogy mi a helyzet, hanem lemegy az osztályra, folyamatosan beszélget a gyerekekkel és a szülőkkel, megkérdezi melyik kaját választanák, azt küldi, folyamatosan tanítgatja a szülőket, ha hazamennek mit kell és hogy kell, kikérdezi őket, és úgy egészében szívén viseli ezeket a sorsokat és figyeli őket, szereti őket, keményen dolgozik és így is a gyerekek fele nem éli túl (miután hazakerültek). Aztán van, ahol a dietetikusok csak letelefonálnak, kivéve egy, akié a belgyógy osztály, ő minden nap reggeli előtt is lemegy az osztályra, ebéd előtt is, kérdez, ki változott mi változott, lehet-e bővíteni a diétát...

Na ő szó szerint szalad egész nap. De nagyon igyekszik, tényleg tanácsot ad, ott helyben, hozzátartozónak is, aki főzni fog, kézzel írja a tanácsadó papírt.. Van amikor ő is több! oldalas előre megírt papírt is visz, de akkor azt átfirkálgatja személyre szabva.

Fantasztikus munkát végez ő is. Szóval vannak ilyenek.

Iratkozz fel hírlevelünkre,

ha tetszenek az írásaim és szeretnél értesülni a legfrisebb cikkeim megjelenéséről és hasznos információkról.

Kosár

Összesen $0.0

Megrendelés

Bezárás